Meeste vabatehnikamaratonFoto: ODD ANDERSEN
Sotši 2014
23. veebruar 2014, 10:47

Rehemaa 44.kohal!

GALERII: Maratoni kolmikvõit kindlustas Venemaale medalitabeli esikoha! (9)

Sotši taliolümpiamängude kuningliku suusaala, 50 kilomeetri pikkuse vabatehnikamaratoni võit läks Aleksandr Legkovile. Korraldajamaa sai tänu Maksim Võlegžaninile ja Ilja Tšernoussovile ka kolmikvõidu, mis viib Venemaa ka medalitabeli vaieldamatuks liidriks. 

Korraldajad on kogunud 29 medalit, neist 11 kulda, 10 hõbedat ja 8 pronksi. Neil on veel võimalus medalilisa saada meeste neljabobil. Viimati võitsid nad taliolümpia medaliarvestuse Lillehammeris 1994. aastal.

Eestlaste parim oli Aivar Rehemaa, kes sai 44. koha (+5:26,9). Ligi pool maad grupi keskel rühkinud eestlane väsis niipea kui tempo tõusis. Karel Tammjärv jäi grupist maha juba alguses, talle tasuks 49. koht (+6:27,8)

OTSEÜLEKANNE:

10:47 FINIŠ! Venelastele kolmikvõit!
Tõusu lõpus eraldusid grupist neli meest: kolm venelast - Aleksandr Legkov, Maksim Võlegžanin ja Ilja Tšernoussov ning norralane Martin Johnsrud Sundby. Lõpuspurt oli tugevaim venelastel, kuld Legkovile, hõbe Võlegžaninile, pronks Tšernoussovile.

10:42 2 kilomeetrit lõpuni! Grupi peas Daniel Richardsson, eesotsas ka venelased Aleksandr Legkov ja Maksim Võlegžhanin. Kõik on võimalik! Kuid kolmekordse olümpiavõitja Dario Cologna suusk läks katki ning tema enam kõrgetele kohtadele ei võitle..

10:30. 40 kilomeetrit läbitud! 10 kilomeetrit suutis soomlane Matti Heikkinen grupil ilusti eest ära minna, kuid venelase Aleksander Legkovi pingutustel võeti ta kinni ning punt on taas koos. 

Aivar Rehemaal on aga juba väga raske, grupile kaotust üle 2 minuti, kohaks 42. Minutiga kaotab talle Karel Tammjärv. Olümpia parimat kohta siit vast ikka täna ei tule...

10:04. 30 kilomeetrit seljataga ning kui kõvemad nimed läksid suuski vahetama, sai valgevenelane Mihhail Semjonov väikese edu. Huvitavad on ka talle järgnevad mehed - austerlane Bernard Tritcher (+5,8) ning hispaanlane Imanuel Rojo (+8,7). Rehemaa suuski ei vahetanud, tema 13. (+20,6). Tammjärv on jäänud ihuüksi, kaotust juba +1:14,5, kohaks 45. 30 sekundit eespool on Axel Teichmann.

9:53 Pool võistlusmaad on läbitud, 42 meest grupis, pundi peas Lari Lehtonen, neile 13 sekundiga kaotamas Aivar Rehemaa (38.koht). Rehemaal tunduvad olevat head suusad, kuid liigutused kõige suuremat särtsakust ei näita.

Karel Tammjärv siiski tempole vastu ei pidanud, tema on 48. kohal, kaotust liidritele +47,9. 

9:43 20 kilomeetri peal juhib rootslane Anders Södergren, Lukas Bauer tuli liidritest liidritest ainsana suuski vahetama. Aivar Rehemaa läks läbi 36ndana (+18,1), kuid on grupis sees. Karel Tammjärv hakkab maha jääma, ta on jäänud peaaegu et üksi. Koht 48., kaotust 37 sekundit.

9:21 10 kilomeetrit täis ning mehed on suusastaadionil. Lukas Bauer tegi väikese tempomuutuse, mis venitas grupi üpris pikaks, kuid olulisi mahajääjaid siiski pole. Juhib rootslane Johan Olsson, Rehemaa 27. (+9,6), Tammjärv 47. (+23,4)

9:11 5 kilomeetrit läbitud. Kõik mehed on 23 sekundi sees, gruppi veavad soomlased, kenasti pildis ka Rehemaa. 

Telekolleegid räägivad, on eestlastele täna rajal abi pakkumas ka laskesuusatreener Hillar Zahkna, arst Mihkel Mardna ning loomulikult terve suusakoondis. Abijõud on olemas, ehk tuleb ka tulemus?

9:06 2,5 kilomeetri peal on suur grupp otse loomulikult koos, grupi peas soomlane Lari Lehtonen. Aivar Rehemaa on kenasti esikümne piirimail, Karel Tammjärv 35. 

9:00 Start on antud! Suurfavoriitidest pole stardis EPO tarvitamisega vahele jäänud austerlane Johannes Dürr ja neljakordne olümpiavõitja, rootslane Markus Hellner, kes haigestus viirushaigusesse.