Soome jäähokilegendi Teemu Selänne koondisekarjäär lõppes olümpiapronksiga.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Sotši 2014
23. veebruar 2014, 11:06

Teemu Selänne: tahaksin, et see teekond ei lõppeks kunagi (1)

Soome jäähokikoondise kapten Teemu Selänne andis pärast laupäevast võidukat pronksimängu USAga (Soome võitis 5:0, Selänne viskas kaks väravat) emotsionaalse intervjuu põhjanaabrite rahvusringhäälingule YLEle.

"See on võimas kogemus. Pettumus pärast poolfinaali kaotamist oli raske hetk, aga otsustasime kohe, et ega iga päev olümpiaturniiril pronksi võideta. Enne matši otsustasime, et peatreeneril pole vaja koosolekule tullagi. Uskumatu meeskond on meil.

Väga meeldiv, et Erkka (peatreener Erkka Westerlund) mind veel korra usaldas. Pikk karjäär ja väga ilus lugu on selja taga. Nii on ilus lõpetada, ilusaid mälestusi on rohkesti. Kui päeva jooksul nende kõigi peale mõtlesin, siis tahtsin, et see teekond ei lõpeks kunagi.

Medalid on vaid kirss tordil. Oleme väike riik ja oleme alati teineteist toetanud. Oleme karjaloomad, täpselt nagu lõvid (Soome koondise hüüdnimi on Leijonat ehk Lõvid - toim). Ja see, et oleme saavutanud selle kõik koos, on kõigest kõige tähtsam.

Muidugi oleks kuldmedal olnud veelgi tordam, aga pigem võidan pronksi kui kaotan hõbeda. Kui olümpiaturniirile tulime, ei uskunud meisse mitte keegi. Peamine tunne hinges on piiritu tänu. See on olnud võimas jutt ja see toetus, mida olen soomlastelt saanud, jääb igavesti mu südamesse," rääkis Selänne.

43aastane NHLi klubi Anaheim Ducksi hokimängija Selänne on kinnitanud, et käesolev hooaeg jääb talle tippspordis viimaseks.