Aivar RehemaaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
23. veebruar 2014, 11:28

Aivar Rehemaa: Kõige suuremaid vigu tegime vahetus ettevalmistuses (8)

Sotši taliolümpiamängude viimasel võistluspäeval eestlased parimat kohta ei toonud, Aivar Rehemaa lõpetas meeste murdmaasuusatamise 50 km ühisstardist vabatehnikamaratoni 44. kohaga.

Intervjuus ETV-le sõnas Rehemaa, et seis oli algusest peale kehv. "Eks me lootsime, et OMi käigus läheb seis paremaks. Täna starti minnes polnudki muud eesmärki, kui püsida grupis nii kaua, kui kannatab ja siis vaadata, mis saab."

Kui esimesed 30 kilomeetrit püsis Rehemaa kenasti grupis, olles vahepeal isegi esikümne piirimail, siis distantsi lõpu poole vajus ta tahapoole.  "Mina suuski vahetama ei läinud, teised läksid ning siis hakkasid kolinal kõik must mööda kukkuma. Samas ma ei arva, et kui ma oleks suusa ära vahetanud, oleks see midagi aidanud," arvas ta. "Ringi esimesel osal sõitsin tavaliselt lõdvalt grupis sees, siis läks aga raskeks ning mõistsin, et kurat, ega väga head varianti pole."

Rehemaa tunnistas, et enne olümpiat saadud roietevigastus raskendas ta seisu ning tänagi oli valuvaigisti sees. "Oleks see seisund hea, oleksin võidelnud vist ka selle vigastusega ennast suhteliselt ette. Kui aga tänasel päeval küsida, kas ma MK-dele lähen, ütleksin, et nii ma sõita ei saa." 

Mis ettevalmistuses valesti läks? "Kõige suuremaid vigu tegime vahetus ettevalmistuses. Kuni jaanuarikuuni läks kõik nii nagu plaanitud, kuid kui Tour de Skil tuli roietevigastus, siis oli küünarliiges valus ja kõik asjad hakkasid ebasoodsalt kuhjuma. Üleöö imesid ei juhtu."