Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach.Foto: Morry Gash
Sotši 2014
23. veebruar 2014, 12:47

ROKi president: Venemaa on oma medalivõitjad kodustanud legaalselt (9)

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach märkis tänasel pressikonverentsil, et kodustatud sportlaste poolt võidetud medalite abil Sotši taliolümpia medalitabeli esikoha kindlustanud Venemaa pole teinud midagi reeglite vastast.

Venemaale võitsid (kuld)medaleid nii korealane Victor An (lühiraja kiiruisutamine) kui ka Vic Wild (lumelauasõit). "Kodakondsuse vahetamist puudutavad reeglid on olümpiahartas kirjas. Seda tuleb teha kolm aastat enne olümpiat ning eelmise olümpiakomitee ja rahvusvahelise alaliidu nõusolekul. Venemaa on neid reegleid järginud.

Elame maailmas, kus migratsioon on meie igapäevaelu osa. Vahel on põhjuseks armastus, vahel töö, vahel lihtsalt otsus oma elu ümber korraldada. Peame neid soove austama, aga muidugi muutume murelikuks, kui tunneme, et asi muutub kauplemiseks," rääkis Bach.

Venemaa olümpiakoondise edu nimetas ROKi president heaks nähtuseks. "Kodumeeskonna edu on alati olümpiamängude edukuse tähtis komponent. Näiteks kaks aastat tagasi Londonis aitas Suurbritannia koondise edukus tõsta tuju ja vaimustust. Nii ka Sotšis.

Venemaa esitusest rääkides, siis väga tänuväärne, et nad ei võitnud kõiki medaleid, vaid jätsid neid ka küllasõitnud riikidele. Venemaa tegi pärast Vancouveris kogetud šokki (võideti vaid kolm kuldmedalit ja medalitabelis lepiti 11. kohaga – toim) kõvasti tööd ning tulemus on olnud muljetavaldav," sõnas Bach.