Meeste jäähokifinaal Foto: JIM YOUNG
Sotši 2014
23. veebruar 2014, 16:18

Kanada juhib 2:0

GALERII! JÄÄHOKIFINAAL: Kanada krooniti kindlalt olümpiavõitjaks! (12)

Sotši taliolümpiamängudel kaitses Kanada jäähokitiitlit ning võitis 3:0 Rootsi meeskonda.

OTSEÜLEKANNE:

Ott Järvela jäähallist:
 "Kõik on läbi! Sotši olümpia võistlused on lõppenud. Meeste jäähokifinaalis alistab Kanada 3:0 Rootsi. Viiest NHLi mängijate osalusel peetud taliolümpiast on jäähoki sünnimaa võiduga lõppenud kolm (2002, 2010, 2014) ning Sotši olümpiaturniiri hinnates tuleb öelda, et võitis õige meeskond: Kanada sai jagu nii Soomest, USAst kui ka Rootsist ehk kõigist meeskondadest, kes nelja parema sekka jõudsid."

KOLMAS KOLMANDIK Kanada lõi seisuks 3:0!

11:56 mängu lõpuni ning Chris Kunitz lööb seisuks 3:0!

Ott Järvela jäähallist:
"See mäng on tehtud ja Kanada kaitseb nelja aasta tagust olümpiavõitu. Chris Kunitzi terav randmevise lipsab Rootsi värava ristnurka ning seis on 3:0. Rootsi võtab küll aja maha, aga päästa pole enam midagi. Rootsi on täna olnud Kanadast selgelt nõrgem ning seda väljendab ka skoor tablool."

Ott Järvela jäähallist: 
"Rootsi meeskonna pluss-miinus arvestust vaadates, siis -2 on kirjas ehk mõlema Kanada värava ajal olid jääl kaitsjad Jonathan Ericsson ja Niklas Kronwall ning ründaja Alexander Steen. Kaitsjatest on just Ericsson ja Kronwall saanud kahe esimese kolmandiku jooksul enim jääaega ning ründajate seas edestab Steeni vaid Daniel Sedin. Kas pikk turniir avaldab mõju, et Rootsile on väravaid löödud just siis, kui jääl need mehed, keda peatreener Par Marts kõige enam usaldab?"

TEINE KOLMANDIK Kanada juhib 2:0! 

Ott Järvela jäähallist:  "Teine kolmandik läbi ja Kanada juhib 2:0. Mingit tunnet, et Rootsi võiks selle mängu võita, pole tekkinud ja ei paista ka kuskilt ligi tikkuvat. Rootsi ajakirjanikud, kelle keskel istun, on samuti väga ükskõiksete nägudega. Senise põhjal otsustades on Kanada selgelt parem."

4:17 kolmandiku lõpuni ning Sidney Crosby lööb oma esimese värava sel olümpial! 

Ott Järvela jäähallist: "Kanada juhib 2:0, kui 2010. aasta olümpiafinaali lisaajal mängu saatuse otsustanud värava visanud Sidney Crosby pääseb Henrik Lundqvistiga silmitsi ja realiseerib olukorra kindlalt. Nagu öeldud, Kanada eksib vähe ning on varmas vastase apsakaid ära kasutama. Halastamatu jäähokimasin töötab praegu võimsalt."

12 minutit teise kolmandiku lõpuni, seis jätkuvalt 1:0.

Ott Järvela jäähallist: "Jakob Silvferberg sai mängu viivitamise eest 2 minutit (lõi litri enda tsoonis olles väljakult minema), aga karistuspingi operaator ei saanud aru, et klient on saabunud. Nii joonistas Silvferberg paarkümmend sekundit nõutu nägu ees jääle poognaid. Lõpuks tuli peakohtunik juurde ja tegi asja selgeks. Silvferberg pandi puuri ja Kanadal ülekaal."

ESIMENE KOLMANDIK 1:0 Kanadale!

Ott Järvela jäähallist: "Esimene kolmandik läbi ja Kanada 1:0 ees. Pealevisked Kanadale 12:11. Rootsi mängust kumab läbi kerget ärevust samas kui Kanada on tüüne nagu okassiga. Teine kolmandik algab aga Chris Kunitzi 2minutilisest karistusest tulenevalt Rootsi arvulise ülekaaluga. Mängu jagub."

7 minutit enne kolmandiku lõppu läheb Kanada juhtima!

Ott Järvela jäähallist:
 "Jonathan Toews paneb laba vahele Jeff Carteri tsenderdusele (on ju kõige täpsem sõna selle söödu liigitamiseks?) ja Kanada asub juhtima 1:0, sest Henrik Lundqvistil on jalgevahe lahti ja litter lipsab sealt sisse. Kanada fänne paistab Bolšois olevat rohkem kui Rootsi omi ja rõkati päris kõvasti. Aga sarnaselt eilsele pronksimängule Soome - USA võib üsna kindel olla, et saalis viibivad venelased toetavad Euroopa meeskonda, sest põhja-ameeriklaste poolt nad olla ei oska, taha ega suuda."

Ott Järvela jäähallist: "Latid-postid on nüüd seisus 1:1. Kui kohe kohtumise alguses tabasid posti rootslased, siis nüüd Kanada. Ning see oli ikka võimas post, sest kõlksatus oli kuulda Bolšoi igasse nurka. Rootsi lehemeestelt kuulsin, et Nicklas Bäckström jätab finaali vahele peavalu tõttu."

Ott Järvela Bolšoi jäähallist: "Sotši olümpia viimased medalid selguvad meeste jäähokifinaalis. Nagu möönsid mu ümber istuvad Rootsi ajakirjanikud, on Kanada kerge soosik, aga nad ei ole olümpiaturniiril seni veel säravalt mänginud. Küll aga on selge, et Kanada eksib ülivähe. Kas Rootsi suudab korrata 1994. aasta saavutust, kui olümpiafinaalis alistati just Kanada?"

Kohtumine on alanud!