Naiste 30 km ühisstardist sõidus võttis Norra kolmikvõidu.Foto: SERGEI KARPUKHIN
Sotši 2014
24. veebruar 2014, 10:00

Norra olümpiadelegatsiooni juht: lootsime suusatajatelt paremat etteastet (2)

Norra olümpiadelegatsiooni juht Tore Övrebö sõnul vastab medalisaak küll ootustele, ent murdmaasuusatajate, eriti just meeste, panus pidanuks olema parem. Norra võitis Sotši olümpial 26 medalit (11 kulda, 5 hõbedat, 10 pronksi), millega asetub medalitabelis Venemaa järel teisele kohale.

"Jõudsime eesmärgini, milleks oligi 26 medalit. Muidugi võinuks number olla suurem, aga kui eesmärk liiga kõrgele seada, polegi võimalik selleni jõuda, sest paljud riigid on olümpiaks hästi valmistunud. Lisaks võivad koondist tabada vigastused ja muud asjad. Näiteks paar päeva tagasi oli meil probleem suusamäärdega," rääkis Övrebö.

Norra võitis murdmaasuusatamises 11 medalit (5-2-4), aga nendest vaid kaks pälvisid meesuusatajad – Ola Vigen Hattestad võitis sprindis kulla ja Martin Johnsrud Sundby suusavahetusega sõidus pronksi. Lisaks jäädi kolmes teatesõidus neljast medalita.

"Naised sõitsid väga hästi. Sprinterid samuti, aga distantsimehed esinesid ootustest nõrgemini. Nad olid head mullusel MMil Val di Fiemmes ja samuti tänavuses MK-sarjas, aga Sotšis, mis on kõige tähtsam võistlus, eesmärgini ei jõutud. See on arutelu koht. Lootsime murdmaasuusatamises paremini esineda," sõnas Övrebö.