Norralaste kolmikvõit naiste 30 kilomeetri ühsitardiga sõidusFoto: Reuters / Scanpix
Sotši 2014
23. veebruar 2014, 17:19

Soome spordiminister põhjustas Sotšis rahvusvahelise skandaali (32)

Läänemeresoomlastest poliitikud ei oska ikka keelt hammaste taga hoida. Kui alles hiljuti tõusis skandaal Juhan Partsi väljaütlemiste pärast leedukate kohta, siis nüüd on norralased marus Soome kultuuri- ja spordiministri Paavo Arhinmäki peale, kirjutab Ilta Sanomat.

Skandaal hakkas vaikselt kerima laupäeval, kui Arhinmäki ütles pärast naiste 30 kilomeetri murdmaasuusadistantsi, kus norralannad võtsid kolmikvõidu, Soome rahvusringhäälingu otse-eetris: „Kui norrakad olid senise olümpia jooksul oma määrete ja rohtudega alt läinud, siis täna läks kõik õigesti."

Poliitiku sõnad jõudsid kuidagi Norra Olümpiakomitee peasekretär Inge Anderseni kõrvu ning fjordidemaa ametnik luges sealt välja selge süüdistuse, nagu kasutaksid nende sportlased keelatud aineid. „Selline vihjamine on täiesti ebaeetiline, vale ja jätab kogu Norra suusatamisest väära pildi," kommenteeris ta.

Lisaks tõi norrakas välja, et erinevalt soomlastest ei ole mitte ükski nende suusataja kunagi dopingu kasutamisega vahele jäänud ja selliseid kuulujutte on inetu levitada.

„Ükski Norra kõrge ametnik ei vihjaks kunagi millelegi sellisele. Üks minister peaks teadma, et oma sõnad tuleb enne läbi mõelda, enne kui need suust välja lasta. Me ootame vabandust!" rääkis Andresen ning lisas, et heade tulemuste taga on suurepärane töö noortega, mitte doping.