Inglismaa koondise jaoks lõppes 2012. aasta EM-finaalturniiri veerandfinaalis Itaalia käest penaltitega saadud kaotusega. See oli juba kuues kord, kui Inglismaa suurturniiril penaltitega konkurentsist langes.Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Jalgpall
25. veebruar 2014, 11:34

Inglismaa vutimehed pöörduvad penalti-probleemiga psühholoogi poole

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson ei välista, et enne suvist MM-finaalturniiri võib ta paluda psühholoogide abi, et nood aitaksid tema mängijatel üle saada mängujärgsete penaltiseeriate löömise krambist.

Teatavasti on Inglismaa jalgpallikoondis tuntud kui maailma kehvemaid penaltilööjaid - kaotusega penaltiseerias on nende jaoks lõppenud kuus suurturniiri. 1990 MMil ja 1996 EMil kaotati penaltitega poolfinaalis Saksamaale, 1998 MMil 1/8finaalis Argentiinale, 2004 EMil ja 2006 MMil veerandfinaalis Portugalile ja 2012 EMil veerandfinaalis Itaaliale.

Inglismaa ainuke võit penaltiseerias pärineb 1996. aasta EMi veerandfinaalist, kui alistati Hispaania ja jõuti poolfinaali, kus kohtuti Saksamaaga, kellele penaltitega kaotati.

"Meil on mõned jalgpallurid, kes penaltilöömisel kindlad ja teised, kees vähemkindlad," rääkis Hodgson. "Peame hoolitsema, et need vähemkindlad mehed oleksid penaltiseerias nii hästi valmis kui vähegi võimalik. Kõik sõltub mängijate iseloomust, enesekindlusest ja võimest järgmise hommiku ajalehtede pealkirjad oma mõtetest tõrjuda. Kui psühholoog seda suudaks, siis oleksin tema abi üle väga-väga õnnelik."

Tõsi, selleks, et võimaliku penaltiseeriani jõuda, peab Inglismaa suutma suvisel MMil esmalt alagrupis, kuhu kuuluvad veel Uruguai, Itaalia ja Kostariika, kahe parema sekka tulla.