Nicklas Bäckström.Foto: Reuters / Scanpix
Sotši 2014
25. veebruar 2014, 15:28

Endine NHLi proff: kõik mängijad on Bäckströmile karistuse toonud ravimit tarvitanud (6)

Endine jäähokiliiga NHLi mängija Espen Knutsen (Norra) tunnistas, et on ka ise tarvitanud Rootsi ründaja Nicklas Bäckströmi Sotši olümpiafinaalist eemale jätnud nohuravimit, mis sisaldab pseudoefedriini. Veelgi enam, endise Carolina Hurricanesi kaitsja Niclas Wallini (Rootsi) sõnul on ravimit kasutanud kõik NHLi mängijad.

"Ma kinnitan, et kõik mängijad on seda tarvitanud. Ma ei tahaks uut vaidlust alustada, aga kui teisi mängijaid testida, peaks olema näha, et kõikidel on selle (pseudoefedriini) näidud kõrged," ütles ta Rootsi ajalehele Expressen.

Nohuravimis Zyrtec-Z sisalduv pseudoefedriini võis olümpial sportlaste kehas teatud määral olla, aga Bäckströmil oli selle näit liiga kõrge.

"See ravim on NHLis üsna tavaline. Mängijad kasutavad seda õhu juurdevoolu suurendamiseks. Proovisin seda ka ise paar korda, aga ei märganud erinevust," sõnas Knutsen Norra väljaandele VG.

"Ma ei pea seda dopinguks, vähemalt siis, kui paar tabletti võtta. Teine asi on siis, kui mängija võtab korraga palju tablette, mis annab amfetamiiniga sarnase efekti. See on umbes sama, kui juua 20-30 tassi kohvi," lisas ta.

Ometi on Knutsen üllatunud, et Bäckström vahele jäi. "Kõik mängijad on teadlikud, et seda ei tohi olümpial kasutada. Kui ma mängisin Norra koondise eest, siis teadsin, et ravimid tuleb USA pinnale jätta," rääkis ta.