Galatasaray staarduo Didier Drogba (kallistatav) ja Wesley Sneijder (kallistaja) rõõmustamas järjekordse õnnestumise üle. Kas mõni selline õnnestub valmis sepistada ka tänases mängus Londoni Chelsea’ga?Foto: OZAN KOSE
Jalgpall
26. veebruar 2014, 10:10

TÄNA: Kas Chelsea ja Real järgivad Bayerni ja Barcelona eeskuju?

Mida tegid eelmisel nädalal Müncheni Bayern ja FC Barcelona? Keerasid võõral väljakul suurepärase tegutsedes kapitaalselt tuksi kaks Meistrite liiga 1/8-finaali kordusmängu. Täna üritavad sama Madridi Real ja Londoni Chelsea.

Kui Bayern ja Barcelona sõitsid külla Inglismaa tippklubidele Londoni Arsenalile ja Manchester City'le (ning lahkusid mõlemad 2:0 võiduga), siis Reali ootab matš Gelsenkirchenis kohaliku Schalke 04-ga ning Chelsea on reisinud Istanbuli, et kohtuda Galatasaray'ga.

Kahest tänasest duellist kütkestavam on kahtlemata Galatasaray – Chelsea. Põhjuseks üks mees – Galatasaray's mängiv ründaja Didier Drogba, kes jäädvustas end igaveseks Chelsea ajalukku, kui lõi 2012. aasta finaalmatšis Müncheni Bayerni võrku penaltiseeria võitja otsustanud löögi.

2012. aasta suvel Chelsea'st Hiinasse siirdunud, ent sealt vaid pool aastat hiljem Galatasaray'sse liikunud Drogba vastasseis endise koduklubiga on eriti kõnekas põhjusel, et temast jäänud tühimikku pole Inglismaa tippklubi endiselt paigata suutnud.

Praegu kuuluvad Chelsea ridadesse kolm ründajat – kogenud kamerunalne Samuel Eto'o, endiselt kunagist hiilgevormi otsiv hispaanlane Fernando Torres ja eelmise hooaja keskel hangitud senegallane Demba Ba. Kamba peale kokku on nad tänavu löönud 19 väravat...

Vaatamata ründajate kesisele saagile on Chelsea Inglismaa kõrgliiga liider ning Galatasaray vastu kindel soosik. Siiski ei tasu eelmise Manchester City peatreeneri Roberto Mancini juhendatava Türgi esiklubi šansse täiesti olematuks pidada.

Näiteks sai Galatasaray alagrupiturniiril kodus jagu Torino Juventuse, kes seetõttu Meistrite liigast langes ja kohtub homme Euroopa liiga 1/16-finaali kordusmängus Trabzonsporiga (avamäng võideti kodus 2:0).

Kui Galatasaray suutis auti lüüa valitseva Itaalia meistri, ei pelga nad kindlasti ka Chelsea't. Galatasaray – Chelsea mängu otseülekanne algab TV6-s kell 21.30.

Schalke 04 – Real mängu üllatusfaktorit tuleb pidada tagasihoidlikumaks, sest Hispaania kõrgliiga liidriks tõusnud Reali rütm on muutunud üha kindlamaks ning Schalkel on vastase tulejõule keeruline vastust leida.