Cincinnati Bengalsi kaitsja Margus Hunt.Foto: Bengals.com
NFL ameerika jalgpalli liiga
26. veebruar 2014, 10:38

Bengals kavatseb Margus Hundile ametikõrgendust anda (4)

Ameerika jalgpalli profiliigas NFL mullu play-off'i ehk 12 parema sekka jõudnud Cincinnati Bengalsi meeskond jäi Margus Hundi tööga debüüthooajal rahule, sest septembris algavaks uueks hooajaks kavatsetakse talle anda oluline ametikõrgendus.

2013. aasta hooajal oli Hunt vahetusmees, kes mängis küll teatud kohtumistes palju, aga leppis siiski reeglina episoodilise rolliga. Bengalsi uus kaitsetreener Paul Gunther – senine kaitseliini boss Mike Zimmer lahkus Minnesota Vikingsi peatreeneriks – andis mõista, et 2014. aastal kavatseb ta Hunti kõvasti rohkem usaldada.

Ilmselt lahkub Bengalsist meeskonna parim kaitseliini ääremängija (defensive end), väga kõrge palganumbriga Michael Johnson. Guntheri plaan on paigata Johnsonist jääv tühimik eestlasega. Muidugi ei suudaks Hunt koheselt suuri saapaid täita, aga laias plaanis tähendab Bengalsi kavatsus suurt usaldusavaldust.

"Üks mu plaan Margusega on teha temaga kevadel individuaalset tööd ning aidata tal teatuid asju kiiremini omandada. Ma usun, et võrreldes esimese hooajaga teab Margus nüüd palju täpsemini, mida oodata. Loodetavasti teeb ta arenguhüppe. Meil on temast seda vaja," rääkis Gunther.

Bengalsi kaitseliini uue peatreeneri tugevaimaks küljeks peetaksegi just mängijate arendamist. Näiteks kasvatas ta suhteliselt tundmatust Bengalsi kaitsjast Vontaze Burfictit kahe hooajaga mängija, kes kutsuti jaanuaris tähtede mängule.