Venemaa vigursuusataja Maria Komissarova.
Sotši 2014
26. veebruar 2014, 16:05

TRAAGIKA: Sotšis kukkunud Venemaa vigursuusataja jääb halvatuks (11)

Sotši taliolümpial treeningul rängalt kukkunud ja selgroogu vigastanud Venemaa vigursuusataja Maria Komissarova jääb ilmselt vööst allapoole halvatuks.

Komissarova õnnetus juhtus laupäeva, 15. veebruari hommikul Roza Khutori ekstreempargi krossirajal, kus sportlane valmistus kuus päeva hiljem toimunud olümpiavõistluseks.

Ränga kukkumise järel toimetati Komissarova haiglasse, kus talle tehti kuus ja pool tundi kestnud operatsioon. Samal õhtul märkis Komissarova treener Vladimir Barõšnikov, et loodab sportlase täielikule tervenemisele.

Pärast seda on Komissarovale tehtud veel mitu operatsiooni. Häid uudiseid paraku pole. Täna kirjutas 23aastane sportlane oma Instagrami kontole: "Nabast allapoole ma oma keha ei tunne. Aga olen tugev ja tean, et ühel päeval suudan taas omal jalul kõndida."

Selgroovigastusest täielik taastumine on teatavasti pea võimatu. Teadete kohaselt vigastas Komissarova tõsiselt 12. selgroolüli. "Isegi sel raskel ajal olen jätkuvalt rõõmus, kuigi see on raske," sõnas Komissarova ja tänas kõiki, kes teda hea sõnaga toetanud.

Sotši olümpialgi erakordset vaatemängulisust tõestanud suusakross on paraku ka silmapaistvalt ohtlik ala. Näiteks 2012. aasta märtsis Šveitsis, Grindelwaldis toimunud MK-etapil sai Kanada sportlane Nik Zoricic kukkumise tagajärjel surma.