Uudised
27. veebruar 2014, 18:05

"NÄMM-NÄMM": toidukoolis valmib merikoger salsakastmega

Neljapäev on ikka olnud kalapäev ja täna valmistab meisterkokk Emmanuel Wille Õhtulehe toidukoolis ühe maitsva kalaroa: ahjus küpsetatud merikoger saab endale kõrvale ja peale salsakastme.

Manu retsepti järgimiseks vajate:
Merikoger
Sidrun
Sibul
Paprika
Tšilli
Küüslauk
Kreeka pähklid
Murulauk
Petersell
Basiilik
Oliiviõli
Pähkliõli

Esmalt puhasta kala seest ja väljast ning kindlasti eemalda ka lõpused, mis annaksid toidule liialt kibeda maitse. Kui nuga juba käes on, lõika ka kala küljele paar sälku, kuhu sisse saad hiljem paigutada sidruniviilud.

Täida kala basiiliku ja peterselliga, lisa ümberringi paar sibulasõõrt, eelmainitud sidrun ning pista kõik ahjuvormi. Lõpetuseks pane peale veidi oliiviõli, soola ja pipart.

Samal ajal, kui koger 165 kraadi juures seitse kuni kümme minutit valmib, tee valmis salsakaste. Alusta kõige efektsemast: kõrveta paprika koor süsimustaks. Seda saab teha ka tulikuumas ahjus, ent lahtise leegiga näeb see väga stiilne välja.

Pane paprika mõneks minutiks oma aurudes seisma ning haki imepisikesteks tükkideks sibul ja murulauk, lisa natukene tšillit, pähkleid ning küüslauku. Pane kõik ühte kaussi, kalla peale oliivi- ning pähkliõli. Kõige lõpuks võta paprika, koori söestunud nahk maha ning lõika seegi väikesteks tükkideks. Viimase liigutusena (kui ka sool ja pipar sisse on pandud) aja segu kenasti segamini.

Selle ajaga peaks ka kala valmis olema jõudnud saada. Võta taldrik, serveeri kala tervenisti, kalla lusikaga natukene salsat peale ja ongi valmis!