Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson ja koondise värske(ndatud) sümboolika.Foto: Mati Hiis
Jalgpall
28. veebruar 2014, 07:00

Pehrsson: Gibraltar lähtub tihedast kaitsest (3)

Kolmapäevane Gibraltari – Eesti mäng on Eesti koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni jaoks tuleristseteks. Mida tasub Eesti meeskonnal kunstmurukattega Victoria staadionil peetavast kohtumisest oodata?

"Olen vaadanud Gibraltari sügisest mängu Slovakkiaga (see on Gibraltari seni ainuke ametlik maavõistlus – toim), kus nad kasutasid 5-4-1 asetust väga madala kaitseliiniga. Laupäeval kohtuvad nad Fääri saartega ja saan kohapeal vaadata (Pehrsson sõitis täna Gibraltarile – toim), kas nad mängivad samamoodi või muudavad midagi.

Peame kõigeks valmis olema. Slovakkia-mängu põhjal (skoor 0:0 – toim) võin öelda, et Gibraltaril on korralik struktuur. Standardolukordadeks toodi rünnakule pikad ja tugevad kaitsjad, muidu üritati rünnata läbi kontrate," rääkis Pehrsson.

Kolmapäevase maavõistluse peamine eesmärk rootslase jaoks on viia mängijateni sõnum sellest, kuidas koondises edaspidi asjad toimima hakkavad. "Matš Gibraltariga on sissejuhatus. Tahan, et mängijad saaksid aru, et on uus peatreener, uued nõudmised ja uus stiil, mis väga palju senisest ei erine.

Järgneva kuue kuuga peame meeskonna EM-valiksarjaks valmis seadma. Head tulemused on toredad, sest see tekitab positiivse tuju ja areng toimub kiiremini, aga väga tähtsaks ma tulemusi järgmise kuue kuu jooksul ei pea. Kõige tähtsam on olla valmis septembris peetavaks valikmänguks Sloveeniaga," rääkis Pehrsson.