Mart SeimFoto: Tairo Lutter
Sport | Muud alad
28. veebruar 2014, 07:00

Mart Seim võtab sihikule Eesti kõigi aegade rekordi (5)

Laupäeval Tallinnas peetavatel Eesti tõstmismeistrivõistlustel ihkab vägevaima tulemuse teha EMiks valmistuv Mart Seim.

Kehakaalus +105 kg osalev Seim tunnetab kehas enneolematut rammu. "Tõukamises tahan püstitada Eesti kõigi aegade rekordi, milleks tuleb üles saada 233 kilo," räägib ta.

Möödunud sügisel randme- ja õlavigastusega kimpus olnud Seim sai maksimaalse koormusega harjutama hakata alles jaanuaris. "Kahe kuuga on õnnestunud taastada normaalne vorm," lausub ta.

"Samas ei ole Eesti meistrivõistlused mu põhietteaste, parim tulemus tuleb saavutada aprillis EMil."

Ühtlasi avaldab Seim, et kaks nädalat tagasi jäi ta Lätis treenides haigeks ning pidi kavandatust natuke varem koju tulema.

"Kehakaal hakkas langema, kaotasin viis kilo," märgib 23aastane sportlane, kes käis pärast Eestisse naasmist ka dopingukontrollis.

"Praegu on olukord jälle normaalne, trennis rebisin 180 kilo."

Samuti EMiks valmistuv Leho Pent pole kahjuks nii heas seisus nagu Seim, sest tema prantsatas tõvevoodisse ametivennast hiljem. "Mina jäin haigeks siis, kui Mart sai juba terveks," sõnab ta.

Haiguseni õnnestus mullu alla 23aastaste EMil pronksmedali võitnud ja seejärel jalaoperatsioonil käinud Pendil plaanipäraselt harjutada.

"Põlve olen saanud veel paar plasmasüsti," nendib Pent.

"Aga põlv oli pärast operatsiooni palju parem. Teadsin, et vigastus pärsib mu arengut, aga ei uskunud, et segab nii palju."

Eesti meistrivõistlustel Pendil rekordite purustamise plaani pole. "Praegu väga head tulemust ei tule," arutleb ta.

"Põhiline, et end EMiks läbi ei kõrveta – just seal on vaja näidata kõige paremaid tulemusi."

Eesti meistrivõistlused algavad laupäeval Tallinnas spordiklubis Sparta kell 11. Seim ja Pent astuvad tõstepõrandale kell 18.