VANAD SÕBRAD: Kes võidab seekord – Pärnu (sinises) või Selver?Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
28. veebruar 2014, 07:00

Avo Keel andis panustajatele kulmukergitava soovituse

Ülipõneva võrkpallihooaja teine kulminatsioon saabub sel nädalavahetusel Kuressaares, kui karikat asuvad jahtima Tallinna Selver, Pärnu VK, Tartu Bigbank ja Riia Tehnikaülikool. Asjaosalistes endis tekitas elevust ühe kihlveoportaali arvamus, et Selver on poolfinaalis Pärnu vastu suur soosik.

Kui tavaloogika ütleb, et tegemist on ettearvamatu paariga (Selver võitis põhiturniiril Pärnut kaks korda 3:1, kuid kaotas vaheturniiril 0:3), siis Triobet pakkus eile Pärnu edu korral raha tagasi 2,95-kordselt, Selveri võidu koefitsient oli kõigest 1,35. Sama suureks favoriidiks loeb kihlveokontor Tartut Riia vastu – koefitsiendid 1,3 ja 3,2. See viimane tundub mõistetav. Aga Pärnu ja Selver…

"Ju on Triobetil siseinfot, mida meil pole."

"Seal on võimalus raha teenida," lausus Avo Keel, olles Õhtulehe poolt numbritega kurssi viidud.

Selliste koefitsientide puhul soovitas ta hasartmänguritel panustada Selveri vastu (!). "Pange Pärnu võidule 100 eurot ja näete, kuidas raha tuleb," märkis kogenud treener kavalal toonil.

Ka Selveri mänedžer Oliver Läll ajas koefitsiente kuuldes silmad suureks: "Ju on Triobetil siseinfot, mida meil pole. Peab uurima, millega poisid vahepeal tegelenud on."

Oli Keele soovitus nali või tõsijutt, selgub laupäeval, kui kell 18.30 algavas kohtumises platsil kõik klaaritakse. Ka tõsiselt rääkides kordas Keel mantrat, millega alustas juba sügisel: Selver pole tänavu soosik. "Balti liiga on viimane võistlus, kus karika võitmiseks ei pea parem olema seeriates. Ehk see on meie suur võimalus. Eesti meistrivõistlustel kolm mängu võita on meil juba väga raske. Jah, me tulime Balti liiga põhiturniiri võitjateks, aga nii kui midagi olulist mängus oli, koristati meid teelt ära – karikavõistluste veerandfinaalis tegi seda TTÜ."

Pärnu loots Urmas Tali oli kindlast autsaideriseisusest kuuldes veidi jahmunud: "Meie koefitsient on kolm? Ah sa raks – hakka või ise panustama! Eks see hakkab lähiajal kukkuma. Meisse ei taheta esimese hurraaga uskuda."

Tal oli õigus. Juba paar tundi hiljem langes Pärnu koefitsient 2,7 peale. Ilmselt kukub veelgi. Mis puudutab uskumisse, siis…

Paberil on Pärnu varemgi tugev tundunud. Paraku pole alati suudetud meestest maksimumi kätte saada. Samas vaheturniir ja veerandfinaalid näitasid, et suvepealinna esindus on kogunud hüva hoo: kaheksast matšist võideti seitse, vaid Tartule vannuti alla 2:3. "Pärnu on kosunud, kokkumäng on paranenud, kasuks tulevad eurosarja kogemused," analüüsis Bigbanki juhendaja Andrei Ojamets, kes kummalegi klubile eelist ei andnud.

"Selveril on Hindrek Pulga näol särav liider. Nad on küll noored, kuid mõnedki päris mitu aastat koondises olnud ja eurosarja mänginud. Neil on võidumaitse suus. Kes on psühholoogiliselt tugevam, see võidab."

Argo Meresaar käis põlvelõikusel

Tervisehädade tõttu on Eesti klubidel poolfinaalides esialgu vaid üks kindel eemalejääja – Tartu diagonaalründaja Argo Meresaar, kes käis mõni aeg tagasi põlveoperatsioonil. Ojamets loodab, et ehk on kogenud pallur Eesti meistrivõistluste medalimängudeks tagasi platsil. Selveri ridades pole kindel haigestunud temporündaja Reimo Rannari osalemine, Pärnul kadusid ei ole.

Üks on igatahes juba enne mänge selge – Balti liiga saab uue tšempioni, sest tiitlikaitsja TTÜ jäi teatavasti veerandfinaalis alla Selverile.