Jüri Vips (keskel) Rotax Junior klassi poodiumil Winter Cup'ilFoto: RGMMC
Auto-Moto uudised
28. veebruar 2014, 19:18

VIDEO: Uus Kevin Korjus? Eestlane võitis kardihooaja avaetapi!

Rahvusvahelise kardihooaja avavõistlusel tegid eestlased vägitegusid, kui Rotax Junior klassis tuli viimase ringiga võitjaks Jüri Vips. Viimati sai sellise saavutusega hakkama Kevin Korjus seitse aastat tagasi.

Seekord jõudis finaali ka Kevini noorem vend Kaspar Korjus, saades 29. koha.

Rotax Max klassis tegi korraliku etteaste eelmise hooaja maailmakarikavõistluste teine Aavo Talvar, kes lõpetas finaalis 6. kohaga. Igati kordaläinud oli selle klassi debütandi, Ralf Aroni etteaste, kes jõudis finaali viimasest reast lõpuks üheksandaks. 

Järgmisena on Eesti poisid võistlustules Euroopa Karikavõistluste avaetapil, mis sõidetakse 2.-6. aprillil Belgias Genkis.

Eesti kardihooaeg alustab 23. märtsil Laagris, kui sõidetakse "Talendid rajale 2014" avaetapp. Teist aastat järjest korraldatav sari on mõeldud varem aktiivses kardispordis mitteosalenud noortele võidusõiduhuvilistele, mille peaauhinnaks on uus ihaldusväärne võistluskart.

Uudisena on sarjaga liitunud Maanteeamet, kelle spetsialistid viivad kõikidele osalejatele läbi koolituse liiklusohutusest. Sarja võitja selgub 1. juunil kui Õismäel sõidetakse viimane, kuues etapp.

Võistlushooaeg algab 26. aprillil Eesti meistrisarja avaetapiga Tabasalus, kus parimatele Rotax Junior, Max ja KZ Open võistlejatele toimuvad vormelitestid Marko Asmeri juhendamisel.