KAHJU: Tanel Sokk (istukil) on just õlale liiga teinud, teda püüavad abistada Rain Veideman (vasakul) ja Vlad Moldoveanu.Foto: Mati Hiis
Korvpall
28. veebruar 2014, 22:15

Habras, habras on see Kalev (11)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võinuks lõpuks ometi katkestada VTB Ühisliigas kaotusteseeria, sest kodusaalis oli Zgorzeleci Turow juba sisuliselt peos, kuid vastane lasti mängu tagasi ja lisaajal ka 97:90 võiduni.

Mäng koosnes mitmest eri osast. Alguses ja lõpus nägime seda kahe viimase kuu kaootilist ja ebakindlat Kalevit. Vahepeal aga sügisest meeskonda, kes kaitses sitkelt ning tegutses rünnakul teravalt ja tulemuslikult.

Esimene veerandaeg kaotati 18:27, vastane tabas 16 viskest 10. Teisel veerandil saadi lõpuks vastasel sabast kinni ja poolajaks vähendati vahe 35:41-le. Seejärel jätkati sama hooga, kolmandat perioodi alustati 14:5 spurdiga ja lõpetati 8 punktiga järjest ning juhiti 64:57. Viimase veerandi keskpaigas juhiti 76:66, kui vastasel lasti 11 punkti järjest teha, jõuti veel seisuga 83:83 lisaajani, aga seal enam Kalevist vastast polnud.

Mis olid märksõnad? Tanel Soku platsil olles jäädi 9 punktiga plussi, Curtis Millage'iga 20ga miinusesse. Peatreener Alar Varrak lausus, et Millage'i tulekuga on pallikaotuste arv vähenenud, aga too ameeriklane pole ka kaitses kõige kõvem pliiats ning vähemalt eile Varraku temale panustamine end ei õigustanud.

Lisaks Sokule sai end käima ka Rain Veideman, kes vedas teise poolaja alguse teravusega koos Vlad Moldoveanuga tiimile hoo sisse. Ent siis võttis Varrak ta pingile ning hiljem eelistas kaitsemehi Gregor Arbetit ja Indrek Kajupanka. Teatud aja oli see õige, aga kui Sokk viimase veerandi keskel puhkama võeti, kadus teravus täielikult ja selle pealt Turow poolteise minutiga kiirrünnakutest 11 silma tegigi.

Sokk sai uue hoobi vigastusest hiljuti paranenud õla pihta ja samuti hästi mänginud Elegar väänas hüppeliigest, need kaotused mõjutasid samuti. Ent Varraku teatud rõhuasetused eile kriitilises olukorras ei töötanud.

„Paar kuud on olnud ebakindlust ja langus oli taas sellega seotud," tõdes Sokk. „Korra läks kehvalt ja kõik langetavad pea nagu oleks maailma lõpp käes. 5-7punktilises eduseisus tulnuks samamoodi edasi panna. Mõõnast pole kerge välja tulla, tänasest on kahju. See oli emotsionaalselt tähtis mäng ja valus kaotus."

Kalevile tõi Moldoveanu 18, Elegar 15, Sokk 14, Veideman ja Arbet 11, Turowile Damjan Kulig 26 ja John Prince 21 punkti. Kalev jätkab 2 võidu peal, lähim jälitatav on Nymburk 4ga.

Esmaspäeval astub suurhallis Kalevile vastu hoopis nimekam Krasnodari Lokomotiv-Kuban, kes eile kaotas Euroliigas Moskvas sealsele CSKA-le 93:94.