Marko Kristal Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
1. märts 2014, 19:05

Kristal: Olgu amatöörid, profid või kilpkonnad, väravaid tuleb lüüa! (2)

Premium liiga tiitlikaitsja Tallinna Levadia  peatreener Marko Kristal vahutas pärast 0:1 kaotust Paide linnameeskonnale ilmselgelt vihast ning kirus kõiki platsil olnud mängijaid. 

Müstiline, kuidas meil on niisugused mängijad väljakul, kes oskavad väravaid lüüa, aga lihtsalt ei tee seda. Me ei saa niimoodi mängida," ütles Kristal. "Etteheiteid on tervele meeskonnale. Kellel momendid on, peavad need ära realiseerima. Okei, loomulikult tegi väravavaht neil hea mängu, aga see ei ole vabandus. Meie peame väravaid lööma."

Õhtulehe märkuse peale, et tiitlikaitsja vastaseks oli sisuliselt amatöörmeeskond, torkas Kristal vahele: "Vahet ei ole, kas amatöörid või profid või kilpkonnad... Ükskõik kes neil väljakul on, väravaid tuleb lüüa! Me võtame juurde ründajaid, kes peavad väravaid lööma, aga nad ei seda ei tee," kurjustas eelmisel aastal Levadia kullani tüürinud Kristal.

"Muretsemiseks oli põhjust juba ettevalmistaval hooajal. Oleme kahes viimases mängus omanud nii palju momente, nagu mõni meeskond omab terve hooaja peale. Kui mängida nii, siis ei saa võita. Paidel üks võimalus teisel poolajal oli ja selle nad ka väravaks lõid. Keegi sulle niisama midagi ei anna, ise pead sa need pallid sinna väravasse lööma," ütles ta.

Küsimusele, palju annab tunda Kasahstani siirdunud Rimo Hundi puudumine, vastas Kristal: "Rimo oli vähemalt mees, kes lõi väravaid. Oligi kõik."