Ragnar Klavan tähistab oma esimest väravat Saksamaa Bundesligas.Foto: Twitter
Jalgpall
1. märts 2014, 19:51

Ragnar Klavan: loodetavasti lõin ukse nüüd lahti ja väravaid tuleb veel! (3)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan sai esimeseks Eesti jalgpalluriks, kes löönud värava mõnes Euroopa viiest tugevamast jalgpalliliigast (Inglismaa, Hispaania, Saksamaa, Itaalia ja Prantsusmaa kõrgliigad). Tema 55. minuti tabamus aitas FC Augsburgil täna Bundesligas mängida 1:1 viiki Hannoveriga. Tegemist oli Klavani 51. kohtumisega Bundesligas.

"Hea meel, et 51. mängus esimese värava kirja sain. Lisaks oli see tähtis värav, sest aitas meeskonnal punkti teenida. Esimesel poolajal ei mänginud me kõige paremini, kaotasime keskväljal palju duelle. Vaheaja järel keerasime mängu aga enda kasuks. Meil oli ka 3-4 väga head võimalust võiduvärava löömiseks, aga kahjuks seda ei juhtunud.

Kui aga vaadata üldist arengut, siis eelmisel hooajal oleksid kõik olnud Hannoveriga tehtud 1:1 viigiga rahul. Praegu oleme aga olukorras, kus meestel olid mängu järel pead norus. See näitab klubi ja meeskonna edasiminekut," rääkis Klavan.

Augsburgi peamine eesmärk – Bundesligasse püsimajäämine – on teil sisuliselt kindel (tabelis 35 punktiga 9. kohal asetsev Augsburg on väljalangemistsoonist 16 punkti kaugusel – toim). Kas head esitused on pannud klubi eurosarjakohast (tuleb tulla kuue või seitsme sekka – toim) rääkima?

Meeskonna siseselt ikka natuke räägitakse, et kuidas meil läheb ja palju punkte koos on. Aga esimene eesmärk on praegu kokku saada 40 punkti, millega pole kunagi mitte keegi Bundesligast välja kukkunud. Siis on asjad kindlad ja kirjas ning saab edasi vaadata. Kindlasti vaatame ülespoole. Me pole mänginud nii ja naa, vaid näidanud terve hooaja vältel head mängu ja tulemusi.

Tänase värava juurde tagasi tulles, siis kas natuke kuklas kummitas ka, et millal ometi see esimene värav ära tuleb?

Ei kummitanud. Uskusin endasse alati. Kuigi riietusruumis on mu väravapõua üle palju nalja tehtud, siis see kuulub meeskonnavaimu ja garderoobihuumori juurde. Olen palju harjutanud – nurgalööke treenime igal nädalal – ja mingi aeg pidi see värav juhtuma.

Aega ja mänge läks päris palju, aga loodetavasti lõin nüüd ukse lahti ja väravaid tuleb veelgi!

Kas tänane värav sündis trennis õpitud kindla liikumise tulemusel?

Käin vastase trahvikastis iga meie nurgalöögi ajal. Meil on kokku lepitud kindlad liikumised, aga konkreetselt kellegi peale palli ei mängita, vaid nurgalöögi andja ülesanne on toimetada kasti terav pall, mitte nö "banaanikas". Kõik mehed peavad oma liikumise lõpuni tegema. Täna ennetasin vastast, kes väravavahikasti esimest tsooni katma pidi. Pall tuli õige kiiruse ka kõrgusega ning lõin ära.

Sellise vahva emotsiooni pealt on kindlasti tore kolmapäevaseks mänguks Gibraltariga koondisesse tulla?

Kindlasi vahva! Näeb ju poisse üle päris pika aja. Uus treener on kah. Saab põnev olema.