Talisport

Vasaloppeti juubelimaratoni võitis endine sprinter (3)

LISA KOMMENTAAR

Cac3. märts 2014, 14:04
Kusjuures oleks siis tegemist 50 km, aga distantsiks oli ju 90 km, mis omakorda on mitte just vähekummaline asjaolu, arvestades, et võitis (endine)sprinter. Kaua sellest mõõdas on, kui ta oli sprinter ? Selleks, et harjutada ja treenida ainevahetust süsivesikute lõppedes rasvadest energiat saama, kulub rohkem, kui "1 kuu", ilmselt lausa mitu täis treeninghooaega.
Cac3. märts 2014, 14:00
Ikkagi on see suht kummaline - umbes sama, kui keskmaajooksja võidab mõne suure rahvusvahelise jooksumaratoni. 800-1500 m ettevalmistuse pealt võid teha mida iganes, aga suurt ja kõva konkurentsiga maratoni sa ei võida. Kuigi jah, eks suusatajatel ole "sprinterite" ja distantsimeeste vahe väiksem, eriti kõval tasemel. Samas on ka distantsimeeste hulgas neid, kes spetsialiseeruvad 50 km ja muudavad sellejaoks treeninguid spertsiaalselt.
hah2. märts 2014, 13:46
Dahl on sõitnud erinevalt meie sprindilillekestest ka tavadistantsidel korduvalt punktikohtadele, seega lihtsalt mitmekülgne ettevalmistus, mis annab võhma rohkemaks kui 2 kilomeetriks. Ning ajavahedest näha, et sprinditeravus kulus ka seekord marjaks ära.