Manchester City - Sunderland 3:1Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
2. märts 2014, 18:01

GALERII: Inglismaa esimese karika võitis Manchester City

Kui välja jätta hooajaeelne tilu-lilu-kohtumine nimega Charity Shield, siis Inglismaa jalgpalli esimene tiitel leidis omaniku täna. Manchester City alistas liigakarika finaalis 3:1 Sunderlandi.

Suurem osa mängust domineerinud manchesterlased avastasid end üllatuslikult juba varakult tagaajaja rollist, kui kümnendal minutil nõelas Sunderlandi ründaja Fabio Borini neid teravalt vasturünnakul ja saatis palli kirurgi täpsusega City väravasuul seisnud Costel Mantelimoni selja taha.

Nõnda kõiguti esimene poolaeg lõpuni ning veel kümme minutit teisestki, enne kui Manchesteri suurklubi oma paremuse maksma pani. Kuigi Sunderland mängis paremat meeskonnamängu, ei olnud neil panna vastu taolisi staare nagu vastastel ning just Yaya Toure ning Samir Nasri hiilgavad individuaalsed sooritused vaid minutilise vahega andsid eduseisu ülemöödunudaastasele Inglismaa meistrile.

Mängu viimasel minutil lõi viimase naela Sunderlandi kirstu Jesus Navas ning sellega kroonitigi Manchester City Inglismaa selle hooaja esimeseks tiitlivõitjaks.