KATKI: Sebastian Vettel lükkab oma ülesöelnud vormelit tagasi boksi. Foto: AFP
Auto-Moto uudised
3. märts 2014, 09:00

Kui hapu on punaste pullide seis? (4)

Vormel 1 hooajaeelsed testid on lõppenud ning esimese GP-stardini jääb päev alla kahe nädala. Tiitlikaitsjate Red Bulli ja Sebastian Vetteli kohal hõljuvad tumehallid murepilved.

Vormelimaailmas tähendab märtsikuu saabumine vaid üht: aeg on oma viimased kodinad kokku pakkida ning merekonteineritega hooaja esimeseks võidusõiduks Austraaliasse transportida.

Kevadkoristusel näeb kõige süngemaid nägusid mõlema maailmameistritiitli hetkeomaniku Red Bulli boksis, sest hooajaeelsed ettevalmistused on tallile ja esisõitjale Sebastian Vettelile olnud kõike muud kui meeldivad.

Esimene test Jerezis oli meeskonna jaoks fiasko, kus kokku läbiti nelja päevaga vaid 21 ringi, ja punaste pullide seis ei läinud helgemaks ka päikselises Bahreinis.

Kuigi läbitud kilomeetreid tuli kõvasti juurde, läksid pilved Austria meeskonna kohal iga päevaga aina süngemaks ning mured kulmineerusid laupäevase eelviimase testipäevaga. Esmalt jõudis Sebastian Vettel enne masina ülesütlemist kõigepealt avaringi neljanda kurvini ning teisel katsel lakkas töövahend funktsioneerimast juba enne boksitee lõppu.

Meeskonnaliikmed üritavad halva mängu juures teha head nägu. «Muidugi jäi meil testimiilidest puudu, ent me keskendume tulevikule ja alles Melbourne'is saame mõõta oma taset võrreldes konkurentidega ja teada, mis seisus me oleme,» sõnas Sebastian Vettel, kui ta testide viimasel päeval sai tosina sõitja konkurentsis kirja alles 11. aja.

Sama sõnumit teise sõnastusega kordas ka meeskonnapealik Christian Horner, ent poliitkorrektse teksti taga peitub maailmameistrite tõsine mure: kui järgmise kahe nädalaga imet korda ei saadeta, minnakse Austraalias starti rollis, mida Red Bullid pole harjunud täitma – Mercedese, Ferrari, McLareni ja ülitugevana näiva Williamsi sabas sörkijana.

Isegi farmmeeskond Toro Rosso on oma uued Renault V8-turbomootorid pullidest paremini tööle saanud – nõnda kehv on maailmameistrite hetkeseis.