Põhimõte "Oo, sport, sa oled rahu!" ei suuda enam kedagi aidataFoto: DAVID MDZINARISHVILI
Spordiblogi
3. märts 2014, 12:00

Nädala miinus I Venemaa näitas oma tõelist palet (13)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 3. märtsi valik:

Läinud nädala pluss

Triatleet Marko Albert pakkus endale ja teistele rõõmu karjääri esimese Ironmani võiduga. 34aastane sportlane edestas Uus-Meremaal toimunud jõuproovil teist kohta enam kui nelja minutiga. Kui püüda saavutust konteksti panna, siis võib pakkuda, et sarnase esitusega oleks tal jõukohane kuulsal Hawaii Ironmanil kümne sekka mahtuda. Ja see oleks juba väga kõva sõna. Seni on Albert parimal juhul saanud 2011. aastal 13. koha.

Läinud nädala miinus

Õigupoolest on spordist üsna kohatu rääkida, sest sisuliselt kohe pärast Sotši olümpiamängude lõppu näitas Venemaa taaskord oma tõelist palet. Jah, mängude ajal tundus idanaaber tsiviliseeritud ja viisaka riigina. Ent nüüd on Ukrainale sisuliselt sõda kuulutatud ja keegi ei tea, kas mõnekümne aasta pärast märgitakse ajalooraamatutes III maailmasõja algust kui märts 2014. Kui üldse keegi, siis on see Venemaa president Vladimir Putin. Muuhulgas seisab ka Ukraina sport, atleedid lahkuvad riburada riigist. Meile kõige tuttavam näide on endine Tartu Ülikool/Rocki korvpalliäss Giorgi Tsintsadze, kes leidis "varjupaiga" Liibanonis.

Tuleva nädala ennustus

65% on tõenäosus, et Eesti jalgpallikoondis lööb kolmapäeval võõrsil Gibraltarile vähemalt neli väravat. Vähemaga oleks patt leppida, sest laupäeval võitsid kahe pisiterritooriumi kohtumises Fääri saared Gibraltarit 4:1. Matš on ühtlasi sinisärkide uue peatreeneri Magnus Pehrssoni debüüdiks.