Luis Suarez Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
3. märts 2014, 13:07

Liverpooli edu taga on ülbe lepingurikkumine (5)

Liverpooli jalgpalliklubi on sel hooajal kindlalt hoidmas kohta Inglismaa kõrgliiga esinelikus ja seda suuresti tänu nende uruguailasest ründaja Luis Suarezi teenetele. Ometi võiks Suarez juba olla Arsenali mängija, kui klubi poleks rikkunud mängijaga sõlmitud lepingut, kirjutab BBC.

Möödunud aasta aprillis sai Luis Suarez kümnemängulise keelu Chelsea kaitsja Branislav Ivanovici hammustamise eest ning paljud jalgpallieksperdid arvasid, et Liverpool peab mehe oma maine säilitamiseks maha müüma.

Võimalus selleks tekkis juulikuus, kui teine inglise tippklubi Londoni Arsenal soovis meest enda ridadesse, ent sadamalinna punase meeskonna omanik John Henry pani üleminekule reeglitevastaselt käe ette.

Nimelt oli ründaja eelmises lepingus kirjas punkt, et kui mõni teine klubi pakub mehe eest enam kui 40 miljonit naela ehk üle 48 miljoni euro, siis peab Liverpool lubama mängijal nendega läbirääkimisi pidada. Arsenali teine pakkumine oli 40 miljonit ja üks nael.

"Aga mida me oleme aastatega tähele pannud, on, et lepingud Inglismaal ei loe. Ei, mitte ainult Inglismaal vaid maailma jalgpallis üldiselt. Pole oluline, kui pikk on mängija leping, ta võib alati ise otsustada, millal tahab ära minna.

Me müüsime Fernando Torrese 50 miljoni eest. Me ei tahtnud teda ära lubada, aga me pidime. Seekord me võtsime esimest korda vastu otsuse, et me lihtsalt ei müü teda!" avaldas Henry eile õhtul esimest korda möödunud suvel toimunud sündmused.

Kuigi toona oli Suarez pahane, et tal lahkuda ei lubatud, on ta nüüdseks kõik muremõtted peast pühkinud, klubiga uue pika lepingu sõlminud ning juhib 24 väravaga liiga väravaküttide edetabelit. Nädalavahetusel kaotusega Liverpooli endast mööda lasknud Arsenal peab aga nüüd kukalt kratsima, mis kõik oleks olnud, kui põhjainglased oleksid ainult ausat mängu mänginud.