Aigar Leok. Foto: TM Racing
Auto-Moto uudised
3. märts 2014, 15:20

Aigar Leok ja Rannar Uusna alustasid hooaega Itaalias

Eile algasid käesoleva aasta Itaalia meistrivõistlused enduros, kus pea 200 motosportlase seas olid stardis ka eelmise hooaja MM-hõbe Aigar Leok ja Euroopa juuniorite teine Rannar Uusna.

Alassio linnas ja selle ümbruses toimunud võistlusel osutus napilt parimaks E2 klassi sõitja itaallane Alex Salvini (Honda), kes edestas kaasmaalast Simone Albergonit (E3, KTM) peale üheksat katset lõpuks ainult 4 sekundiga. Kolmandaks jäänud itaallane Thomas Oldrati (E1, Husqvarna) jäi teisest kohast omakorda ainult 3 sekundit. Aigar Leok (TM) kaotas võitjale 51 sekundit ja oli 14. Uusna platseerus 49ndale kohale (KTM), tema kaotus esimesele oli 4 minutit ja 25 sekundit.

Stranieri klassis, kus osaleseid välismaalased, oli parim austraallane Matthew Phillips (KTM).

Leok oli kuues (+37 sek): "Võistlusäev oli korralik, rajad head ja ilm normaalne. Krossi- ja ekstreemkatsed olid kahjuks lühikesed, seega enamus võistlusest toimus endurokatsete peal. Minul sujusid asjad plaanipäraselt, nautisin päeva ja proovisin uusi tsikli seadistusi. Sõidu kohapealt oli ka positiivne päev, ilma suuremate apsudeta. Nüüd on kuu aega veel ja siis algavad maailmameistrivõistlused, kus peab vormis olema."

"Libedates tingimustes ei ole minu oskused veel kõige paremad. Esimesel ringil suutsin kaks korda valusamalt ja kaks korda kergemalt kukkuda, kuid suutsin edasi sõita. Võtsin ülejäänud kahte ringi rahulikumalt ja siis enam kukkumisi ei tulnud. Sain jälle kuhjaga kogemusi juurde ja nüüd võtan nädala vabaks ning siis hakkame meeskonnaga tsiklit testima," rääkis enda seiklusterohkest päevast Uusna, kes oli Srtanieri klassis üheksas (+4.12). "Mina pole oma silmaga selliseid radu enne näinud ja isegi ülesõidud olid ka mööda mägesid suhteliselt tehnilised. Paljud jäid mägedes kivide peale kinni, kuid õnneks on endurosõitjad sõbralikud ja aitavad üksteist. Krossikatse toimus rannas, kus vahepeal pidi lausa vees sõitma. Ekstreemkatse kulges aga mööda kaljumäge üles ja teiselt poolt alla. Endurokatse oli pikk, mööda metsa üles ja seejärel pikalt mööda kive alla ning siis mööda kivist kruusateed, kus võimalik ainult kõrge 4x4 maasturiga sõita. Minu jaoks uus meeskond töötas hästi. Kuna paar kukkumist oli tsiklit vigastanud, siis tööd neil jagus, kuid ratas tehti korda ja sain kenasti lõpuni. "

Nii Leoki kui Uusna järgmine start saab olema juba maailmameistrivõistluste esimene etapp, mis toimub 5.-6. aprillil Solsonas Hispaanias.