Sergei Gontšar (püsti). Foto: AP / Scanpix
Jäähoki
3. märts 2014, 18:17

Venelasest NHL-i mängija: kuuldes koondise trennidest Sotšis, tõusid karvad püsti

NHL-i klubi Dallas Stars kaitsja, Venemaa koondist neljal olümpial esindanud, kuid Sotši valikust välja jäänud Sergei Gontšar on hämmingus juttudest, mida koondise mehed talle Sotšis toimunud treeningutest rääkisid. 

"Trennides rünnakutele üldse rõhku ei pandud, mingeid kombinatsioone ei harjutatud, keskenduti vaid kaitsetööle," sõnas 39-aastane Gontšar, kes on NHL-is mänginud üle 1200 kohtumise. 

"Ülekaalu mängimist harjutasid ühed mehed, aga mängus saadeti jääle hoopis teised, kes ei teadnud, mida teha või kuhu uisutada," lisas Gontšar. 

Ta keeldus täpsustamast, kes talle olukorrast Sotši olümpial rääkis. Dallases mängib koondislastest näiteks nooruke Valeri Nitšuškin. 

Lisaks on Vene meediasse jõudnud info, et Jevgeni Malkin palus peatreeneril ennast mitte kokku panna Aleksander Ovetškiniga, aga tema palvet ignoreeriti. 

Venemaa hokikoondis mängis kauaoodatud kodusel olümpial allpool igasugust arvestust, jõuti küll veerandfinaali, kus aga kaotati Soomele 1:3. 

Koondise peatreeneri Zinetula Biljaletdinovi leping lõppes 1. märtsil, kolmapäeval kogunev Vene hokiliidu juhatus, kes otsustab, kas koondis jätkab sama treeneriga või nimetatakse uus.