Vitali Klitško . Foto: CHRISTOF STACHE
Sport | Muud alad
4. märts 2014, 07:00

Klitško ja Bubka lõhestavad ja ühendavad rahvast (9)

Lõhe ei jookse lihtsalt kogu Ukraina inimeste vahelt, aga seda iseloomustab kahe spordilegendi Sergei Bubka ja Vitali Klitško vastasseis. Tõsi, mitte otsene ja rusikatega vehkimiseni pole õnneks mindud.

Hiljuti teivashüppe maailmarekordist ilma jäänud Bubka oli tuntud kui kukutatud presidendi Viktor Janukovõtši pooldaja. Lisaks on ta toetanud sidemete suurendamist Venemaaga. Maidani väljaku lahingute ajal kutsus Bubka rahvast üles rahule.

«Ma palun mõlemalt poolelt: lõpetage vägivald, katsuge leida rahu, hoidke meid koos, et saaksime rahus elada,» ütles ta kaks nädalat tagasi. Kuigi Bubka on suur spordi-iidol, kõlasid tema sõnad paljude jaoks õõnsalt. Põhjuse leiab eelmisest lõigust.

Endine poksi raskekaalu maailmameister Klitško oli Janukovõtši mahavõtjate hulgas ja kavatseb uueks presidendiks kandideerida. Ka tema ei lähe rahvamassidele nii palju peale, kui arvata võiks, sest ta elas aastaid hoopis Saksamaal ja oli riigis toimunust eemal. Huvitava vastukäigu tegi 201sentimeetrisele Klitškole Venemaa president Vladimir Putin, kes saatis Sevastoopolit patrullima 213 cm vene poksihiiu Nikolai Valujevi!