Tarmo Rüütli.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
6. märts 2014, 18:10

Rüütli läheb Kasahstani, ülesanne ette antud

Eesti jalgpallikoondise kauaaegne peatreener, mõne kuu Tallinna Kalevit juhendanud Tarmo Rüütli siirdub tööle Kasahstani. Käed on löödud sealse klubi Pavlodari Irtõšiga.

„See on viimase paari nädala teema, asjad on käinud küllalt kiiresti. Neil oli vaja leida kiiresti juhendaja, mulle on see huvitav väljakutse. Eks mõtlesin ikka, aga mitte liiga kaua. Öeldi, et tule kohale, vaata asjad üle. Käisingi Kasahhis ära," tutvustas Rüütli viimastel nädalatel toimunut.

Kohapeal kohtus ta siiski ainult klubi bossidega, sest mängijad olid parajasti Türgis laagris. Abitreeneriteks jäävad samad mehed, kes meeskonnaga juba praegu töötavad, Eestist Rüütli abiväge kaasa ei võta. Mängijatest on umbes kolmandik väljastpoolt Kasahstani, liigahooaeg algab 15. märtsil.

Rüütli ütles, et kohtumisel bossidega sõnastati talle ka selge eesmärk: jõuda meistrisarjas esialgu esimese poole sekka. Nimelt on Kasahstanis süsteem, kus poole hooaja pealt lahutatakse tugevam kuuik nõrgemast ning seejärel mängivad mõlemad seltskonnad veel isekeskis.

Ja kas on aimu ka eesootavast tasemest? „Ma ei taha Eestit maha teha, aga sealse liiga tipud on võimelised meie tippe ikka murdma," peab kogenud treener Kasahhi liiga taset Eesti omast tugevamaks.

Mõni paber ootab veel vormistamist, aga Rüütlil on Irtõšiga asjad juba kokku lepitud. Leping sõlmitakse käesolevaks hooajaks.