Toomas Nurmsalu.Foto: TAIRO LUTTER
Talisport
9. märts 2014, 17:35

Toomas Nurmsalu poja hiilgevõistlusest: need hüpped on tal varemgi olemas olnud

Kaarel Nurmsalu tegi täna Eesti suusahüpete ajalugu, kui saavutas Oslo MK-etapil 6. koha. Nurmsalu isa Toomas oli poja esituse üle muidugi õnnelik, ent leidis, et tohutu üllatus see ei olnud.

"Need hüpped on tal olemas olnud juba (reedesest) Trondheimi võistlusest saati. Seal näitas ta ka head minekut, ent sisuliselt võeti temalt (edasipääs) ära. Kohtunikud pärast vabandasid, et lasid ta keerutava tuulega hüppama, aga mida see enam aitab," meenutas ta. Nurmsalu sai mainitud etapil vaid 45. koha.

Täna langes ta esimese vooru neljandalt kohalt teise vooruga kuuendaks, ent papale tegi suurimat heameelt just teine hüpe. "See oli tema selle hooaja parim, võib-olla ka kogu karjääri parim hüpe. Ta sai teise vooru kõige kehvema tuule, aga närvid pidasid vastu," hindas Nurmsalu.

Detsembri alguses seljaoperatsioonil käinud 22aastane Nurmsalul läks aega, et vorm niivõrd heaks saada. Kuidas järsku nii võimas esitus tuli? "Pärast operatsiooni pole ta eriti puhata saanud, kuigi arstid on kogu aeg öelnud, et seda on vaja. Aga kus kurat sa võtad seda puhkust, kui 10 päeva jooksul on üheksa võistlust? Õnneks (pärast olümpiat ja) enne Faluni etappi sai ta lõpuks kolm päeva puhata," sõnas isa.