Tanel LeokFoto: TM Ricci Racing
Auto-Moto uudised
9. märts 2014, 18:02

Tanel Leok sai Tai MM-etapil 14. koha

Tais toimunud motokrossi MM-sarja teisel etapil sai Tanel Leok MXGP klasssis 14. koha.

Põlvehädaga kimpus olev ja eile kvalifikatsioonis 18ndana lõpetanud Leok tuli esimese sõidu avaringilt 16ndana, kuid peagi langes paar kohta. Sõidu keskosas hakkas eestlane vaikselt kohti parandama ja lõpetas sõidu 13. kohal.

Sõidu võitis kindlalt valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM), kes haaras liidrikoha juba avaringil. Teisena lõpetas belglane Clement Desalle (Suzuki), kes sõitis terve sõidu teisena, kuid ei suutnud Cairolit ohustada. Kolmadaks tuli Jeremy Van Horebeek (Yamaha) Belgiast, kes alustas viiendana, kuid suutis peagi kolmandaks tõusta ja konkurentidega vahe sisse sõita.

Teises sõidus alustas Leok tagasihoidlikumalt ja oli avaringi järel alles 21., kuid teiseks ringiks tõusis ta kaks kohta ning sõidu lõpuosas võitis veel ühe positsiooni ja lõpetas 18ndana.

Sõidu võitis jälle kindlalt Cairoli, kes möödus esmalt teisena sõitnud Van Horebeekist ja siis sõidu teises pooles ka sõitu enamus ajast juhtinud Desallest. Belglane tegi väikse sõiduvea, mille itaallane kohe ära kasutas ja kadus konkurendil eest. Van Horebeeki keegi tagant ei ohustanud ja ta sõitis rahulikult omas tempos ning ületas lõpujoone kolmandana.

Etapi esikolmik seega Cairoli (50 punkti), Desalle (44 p) ja Van Horebeek (40). Esimese etapi Kataris võitnud prantslane Gautier Paulin (Kawasaki) oli Tais 30 punktiga viies (sõitudes 4. ja 9.). Leok oli kahe sõidu kokkuvõttes 11 punktiga 14.

Cairoli tõusis Tai võiduga ka MM-liidriks. Itaallasel on nüüd koos 92 punkti, talle järgnevad Tais neljas olnud sakslane Maximilian Nagl (Honda, sõitudes 6. ja 4.) 76 p ja Paulin (75 p). Leoki saak kahelt esimeselt etapilt on kokku 24 punkti ja koht üldtabelis 16.

MM-karavan sõidab nüüd teisele poole maakera, kui hooaja kolmas etapp toimub 30. märtsil Brasiilias Beto Carrero rajal.