Kaarel Nurmsalu.Foto: TAIRO LUTTER
Talisport
9. märts 2014, 19:48

Elu võistluse teinud Nurmsalu: olin närvis, aga suunasin selle jõu hüppesse (2)

Täna suusahüpete Oslo MK-etapil 6. koha saavutanud Kaarel Nurmsalu tunnistas kaks tundi pärast võistlust, et emotsioon on endiselt kõva.

"Võimas! Elu parim sooritus, väga tore seda tulemust vaadata. Tunne on ikka veel hea, aga nüüd suudan asju veidi adekvaatsemalt hinnata," ütles ta.

Esimese vooru järel oli ta 129meetrise hüppega koguni neljandal kohal. "Esimene lend polnud ideaalne, ei tundnud ennast õhus kõige mugavamalt. Veits ahnelt läksin suuskadega peale, aga mis seal viriseda - elu parim hüpe, kuni tuli teine hüpe!"

Teises voorus jäi tema laeks 123 meetrit, ent seekord teda tuul ei soosinud. "Mul olid kehvad olud, aga mis teha. Loodus on juba selline, seda ei saa enda järgi pöörata," sõnas Nurmsalu.

Varem on Nurmsalu korduvalt teisel hüppel alla oma võimete esinenud, ent Oslos suutis ta seda vältida. "Tundsin närvi, aga kordasin endale, et see närv ja jõud tuleb jalgadesse suunata. See on tüüpiline spordinärv, mis on vaja enda kasuks pöörata," meenutas ta.

Varem on tema parim tulemus MK-sarjas olnud eelmisel aastal saadud 13. koht Planicas. Järgmisena ootab Nurmsalut ees Tšehhis Harrachovis peetav lennumäe-MM.