Darren Gibson (vasakul). Foto: MARI LUUD
Korvpall
10. märts 2014, 07:00

Kalev lasi ka Krasnojarskis visata endale 98 punkti

Käesoleva aastanumbri sees peetud kaheksast VTB Ühisliiga korvpallimängust viies on BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond lasknud endale visata 97 punkti või rohkem – vahet pole, kas kaksiktornidega või ilma. Palju mis palju, kui säärases sarjas võita tahad.

Samamoodi läks ka eile kaugel Siberis, kui Kalev jäi 85:98 alla Krasnojarski Jenisseile. Seejuures püsis põnevus päris kaua, veel seitse minutit enne lõppu oli vahe vaid kolm punkti (74:77) ja pall Kalevi käes.

Siis tegi muidu hästi mänginud Devin Gibson hakatuseks "jooksu", järgmisel rünnakul jäi pallist ilma Tanel Sokk ja siis Vlad Moldoveanu. Kolm pallikaotust lõppes vastaste kolme korviga ja ebakindluse märke ilmutanud võõrustajad said mänguniidid lõplikult enda kätte.

"Rünnakul tegutsesime üsna hästi, aga kui lased vastasel visata 98 punkti, pole eriti võimalik võita," tõdes Kalevi peatreener Alar Varrak pressikonverentsil.

"Meil polnud antud eriülesannet kolmeseid visata, kuid mäng lihtsalt kulges selliselt, et mehed jäid vabaks ja siis ka viskasid. Meil puudus Elegar ning seegi mõjutas kolmesejoone tagant sooritatud visete arvu."

Kalev tabas 13 kaugviset vastase 4 vastu, kuid Jenisseid aitasid palju suurem sooritatud ja tabatud kaheste ja vabavisete arv. Kalevile tõi Moldoveanu 16, Gibson 15 (lisaks 6 lauapalli, 6 korvisöötu ja 4 vaheltlõiget), Gregor Arbet 13 ja Rain Veideman 11, võõrustajaile Christian Burns 20 punkti.

See kaotus tähendas, et Kalevil pole ka teoreetiliselt enam võimalik tõusta alagrupis viimasest kohast kõrgemale.

Küll võib juhtuda, et 10. koht vahetub 9nda vastu, kui Donetski meeskond loobub viimastest mängudest, mis tähendaks liigast eemaldamist.

Võõrleegionärideta jäänud tiimi eilne kohtumine lükati igatahes edasi. Vahepeal ei treenitud viis päeva, seejärel siiski sõideti eelmisel nädalal Ukraina liiga mängule Tšerkassõsse, kus saadi 30punktiline koslep.