Topi Sarparanta (esiplaanil) ja Kaarel Nurmsalu.Foto: TAIRO LUTTER
Talisport
10. märts 2014, 07:00

Nurmsalu kiidab treenerit: tulemuste taga on suuresti Topi (1)

Pärast Kaarel Nurmsalu ajaloolist 6. kohta suusahüpete MK-etapil Holmenkollenis kiitsid nii sportlane kui ka tema isa Toomas Nurmsalu Kaarli soomlasest treenerit Topi Sarparantat.

„Ta on hull. Igas positiivses mõttes hull! Täielik professionaal ja võib öelda, et suuresti on tema nende tulemuste taga," ütles sportlane pärast võistlust.

Papa Toomas oli samal lainel: „Kaarli koostöö treeneriga on imetlusväärne. Väga kõva, kuidas ta on leidnud suures maailmaklassi tiimis (Soome – toim) endale koha. Kaarel oskab olla kuulaja. See on väga oluline, sest siis antakse ka vastu."

Sarparanta ise jäi tagasihoidlikumaks. „Me oleme mõlemad head kuulajad – tema kuulab mind, mina teda ka. See pole ühepoolne mäng. Nagu mujal spordis, on ka suusahüpetes kõige tähtsam, et sportlasel oleks annet. Aga jah, me naudime koostöö tegemist," sõnas 38aastane Sarparanta, kes ise tegeles kahevõistlusega, nagu karjääri alguses Nurmsalugi.

Nurmsalu läks Sarparanta käe alla 2012. aastal ja leiab, et mehe töömeetodid on tema jaoks sobivad. „Räägime nii, kuidas peab. Ta teab täpselt, mida ja kuidas on vaja öelda. Vahel piits, vahel präänik," ütles 22aastane mägikotkas.