Kas TÜ/Rock saab võidurõõmsalt plaksutada juba sellel teisipäeval?Foto: MARI LUUD
Spordiblogi
10. märts 2014, 12:00

Nädala ennustus | Kui suur on tõenäosus, et TÜ/Rock pääseb Final Fouri? (11)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 10. märtsi valik:

Läinud nädala pluss

Kui Kaarel Nurmsalu otsustas teha kahevõistlusega lõpparve ja hakata suusahüppajaks, leidus kindlasti kahtlejaid, ja selge see, et täit kindlust eesootavast polnud ka asjaosalisel endal. Teada oli vaid see, et näiteks suusahüppaja toitumisrežiim pole meelakkumine. Eile, kui Nurmsalu jõudis MK-etapil esikuuikusse, sai ilmselt kõigile selgeks, et tema ala ongi suusahüpped. Märgiline on seegi, et esimese vooru superhüppe järel jätkus tal teiseks vooruks piisavalt närvi. Järgmist hooaega on nüüd palju põnevam oodata!

Läinud nädala miinus

Rootslased avaldasid varasemate aastakümnete veredopingu kahtlustustest rääkiva filmi teise osa. Suusamaailma jaoks pole seal midagi meeldivat. Filmis öeldakse selgelt välja, et spetsialistide meelest kasutas 2000ndatel aastatel enam-vähem terve suusamaailm veredopingut. Eestlastest mainitakse nimeliselt Kristina Šmigun-Vähit ja esimest korda tuuakse dopinguteemade juures mängu ka Jaak Mae. Õhku visatakse kamalutäis numbreid, näitajad on kahtlased, aga samas ei esitata ka ametlikke andmeid.

Tuleva nädala ennustus

25% on tõenäosus, et Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond jõuab sel nädalal sarja Eurochallenge Final Fouri. 

Selleks tuleb ei vähem ega rohkem, kui alistada Szolnoki klubi mõlemas kohtumises, nii kodus kui ka võõrsil. Teisipäeval visatakse pall õhku Tartus, neljapäeval madjarite väljakul. Meeskonnad näivad küllalt võrdse tasemega ning selge, et mõlemas kohtumises on kodumeeskond suurem soosik. Protsendimatemaatikat arvesse võttes saab tartlaste 2:0 edu võimaluseks pakkuda umbes veerandit.