Kergejõustik

Tallinna spordikool – Savisaare trikk või vajalik reanimatsioon? (38)

LISA KOMMENTAAR

IDIKATELE15. märts 2014, 16:01
kohe rõivas tuleb ja orjastab kõik idioodid, ka need kellel koolivaheaeg on.
:)13. märts 2014, 18:39
Olgu mis on aga sporti peab toetama ja mõnigi nii nimetatud klubid arvavad et, võivad mega hindasi küsida nõrga kvaliteedi eest.
1013. märts 2014, 03:19
Kallase juhitava võimusüsteemi poolt hakkab Savisaare sõimamine (demagoogia, sildistamine, demoniseerimine jne) lausa hüppeliselt tõusma perioodidel, kui on päevakorrale ilmunud mõni Kallase & Co järjekordne väär- või kuritegelik skeem.
Edgar12. märts 2014, 17:12
Aiähh Ainult sina hoolid rahvast
eestlane12. märts 2014, 16:34
Ma arvasin, et Savisaar on juba Venemaale põgenenud... Kas ta soovib siis riigi reetmise eest trellide taha minna...???
Priidu12. märts 2014, 16:05
Edgar nii üllas ja hea!!!!!!!!!!!!!!!
nokia12. märts 2014, 13:37
Nii kurb kui see ka pole siis ilma poliitilise tagamõtteta ei tee siin Eestis tegusid mitte ükski poliitik.
Seega tuleks kõikide tegemiste puhul vaadata vaid ikka asja seda poolt kas ta ka inimestele kasulik on. Praeguses virrvarris kus paljudel klubidel seoses stipendiumit maksmisega kraane kinni keerati on see otsus avada Tallinnas spordikool igati kiiduväärt. Rakvere ja Võru on head näited selle kohta et spordikool saab meie omavalitsuses väga hästi toimida. Jäävad ka klubid tegutsema kes on võimelised oma treeneritele palka maksma. Aga võimalusandekamad lapsed spordikoolidesse õppima saada on igati tänuväärt mõte. Pole ju kõigil lapsevanematl võimalusi äsja suurenenud klubimakse maksta.
Huvitav tundus veel ka see et nimekirjas pole jalgpalli. Aga arvatavasti on jalgpall sedavõrd riik riigis ja nende klubiline tegevus on ka sedavõrd tugevatel alustel praegu et spordikoolis sellist gruppi teha on mõttetu.
Hakake inimesed mõtlema asjade üle poliitikast üle vaadates sest ikka peab tõdema et ilma poliitilise tagamõtteta ei toimu meil ükski tegevus.
Andrei Kiisler12. märts 2014, 13:01
"Poliitiline otsus – tahetakse näidata, et Keskerakond teeb ja riik ei tee midagi", - noh, aga kui nii ongi, siis millest rääkida.
haa12. märts 2014, 12:50
tehku või 100 spordikooli, ennast puhtaks ta ei pese...salakavalus ja alatus jääb salakavaluseks ja alatuseks....
12. märts 2014, 12:38
Ükskõik kui palju head Savisaar teeb,ikka liigitatakse see mingite totrate kampaaniate alla.Kui ei tee midagi,jälle halb.Kui teeb,ikka halb.Savisaar ongi ainus,kes ajudega mõtleb ja kes ka midagi ära teeb.Keegi ei pane nagu tähelegi,et Savisaar ongi ainus,kes teeb,olgu käsil kampaaniad või mitte.Issand kui pime on meie rahvas!
Jaak Ratt12. märts 2014, 12:17
"sest hästitöötavate spordikoolide hävitamine oli Laaride üks suuremaid sigadusi"?!. Spordikoolide süsteemilt üleminek klubide süsteemile otsustati üldhääletusel Eesti Spordi I kongressil. Jah. Toonane spordikomitee esimees M. Mark lisaks A. Green jt. üritasid ikkagi vana süsteemi alles jätta. Kadunud M. Mark ilmselt ei uskunud, et Eesti Kongressil võib asi sellise pöörde võtta. Toonase EOK presidendi Tiit Nuudi poolt, kes oli kongressi juhataja, pandi see hääletusele. Kas see oli õige või vale otsus. Igal peeglil on oma tagakülg. Ilma selleta poleks peegelpilti. Tallinna ja Tartu ülikoolide kehakultuuriteaduskonna tudengid või Eesti Spordimuuseumi spordiajaloolased võiksid selle kohta teha korraliku uurimustöö. Kui poleks olnud klubide süsteemi loodud, kas siis oleks Põlvas Põlva Lootose juhi Indrek Käo poolt rajatud Põlva Lootosparki, või FC Elva entusiastlikku laia piirkondliku hõlvatusega jalgpalliklubi. Samas säilitati spordikoolide süsteem Põlva, Viljandi maakonnas ja eksisteerivad siiamaani.
12. märts 2014, 12:11
Niikaua, kui seal vene õpikute järgi ajalugu ei hakata õpetama, olen poolt.
Kohver12. märts 2014, 12:04
Edkarit ja tema tegemisi tundes võin öelda kohe kindlalt - ilma tagamõtteta asju see mees ei tee iial. Selle mehe tegudes on alati välja hüütud fasaad ja reklaam pööblile, kes iga visatud konksu kohe alla neelavad nagu ahned haugid (haugi mäluga!!!) Teine asi on fassaaditagune elu mida hakatakse viljelema. Kui vaadata kesikute valitsemisaega Tallinnas siis paistab üks joon selgelt kätte. Iga ettevõtmisega kaasneb kummaline rahade liigutamine. Iga tellitud asi/reklaam/üritus maksab alati (vähemalt) kolmandiku (sic!!!) võrra rohkem kui muidu. On sel mingi märgiline tähendus??? Ojaa, igaüks ei peagi sellest aru saama...
Mida tähendab praegune "spordikooli projekt" võib igaüks arvata. Samuti võib arvata kui kaugel/lähedal(!) on spordihuvi kesikute tegelikest huvidest ja mida annab projekt parteile.
Me saame seda varsti näha, nii nagu nägime ka "sihtasutuse" rahastamist tallinna linna poolt. Nii nagu oleme näinud paljusid muid imelikke raskesti arusaadavaid asju Tallinnas.
Busa12. märts 2014, 11:18
Kinnitus järjekordselt iseseisvumise tuhinas pesuveega väljavisatud lapse tagaotsimisest. Klubid on MTÜ d kelle ülesandeks ei ole saavutusport vaid klubivormis mõttekaaslaste ühendus. Klubi ei kao kuhugile ja jääb ka edaspidi toetusi nuiama siis riigilt või sponsoritelt. Riiklik või omavalituse spordikool saab esitada nõuded treenerile ja suudab ka rahastada treenerite töötulemusi ning sportlaste saavutustasemele vastavalt vajaduspõhiselt.
Keskaafrikasse saadame sõjaväe mitte kaitseliidu.
Toomas12. märts 2014, 11:16
See mida tehakse on näiliselt ilus, sisuliselt õudus kuubis. Need põhjendused, mida tuuakse spordikooli ette, on vaid puhas populism ja demagoogia. Huko ütleb õigesti! Jõudu neile, kes jaburdusega kaasa lähevad.
muidugi12. märts 2014, 11:15
Ta kohe annaks oma elu ´´VANAKURADILE nagu ostetavad äraostmatud et valitsusse TAGASI pääseda USU ikka neid kambakategijaid kes siiani haavu lakuvad ja kõiki kõikega tülli AJAVAD
maikel nait12. märts 2014, 11:11
See on sisutühi vaidlus teemal spordikool vs spordiklubi. Mae jutt transpordi kohta: no kamoon, bussi tellimine Tartust Rakverre sõitmiseks maksab sama palju, olgu tellijaks kool, klubi, akadeemia või muu nimi. Küsimus on rahas. Nüüd annab linn selle raha spordikoolile, kes palkab 2 koristajat, 3 õppealajuhatajat ja rida teisi ametnikke, selle asemel, et selle rahaga tõsta nt pearaha ja jagada olemasolevate klubide vahel, mis suudavad siis ka lõpuks oma transpordikulu katta, mitte ei virele. Nii lihtne see ongi
ujumine12. märts 2014, 11:03
...Tallinna Spordikool on justkui uus lipulaev vanale hästijäreleproovitud spordikallakuga koolisüsteemile mis toimis ja oli noorteseas tooniandvaks jõuks . TSIK -i läbinuna tundus justkui jätkuna kogetule kuidas peab ,et sellest virr varrist läbi tulles öelda meil on korralik traditsioon KALEV-i le tuginedes jätkusuutlik ning oli mis oli kuid nüüd kuuldes,et tahetakse taastada üleriigilist spordikoolide võrku jääb tunda vaid heameelt,et mõistus koju tuli.
tugitoolisportlane12. märts 2014, 10:53
Jäähokiklassid oleks mõttekas luua ikka jäähokihalli vahetus läheduses olevas koolis, et võimalusel esimene jäähokitund viia läbi juba enne koolitunde ja teine tund vahetult peale tunde aga õhtuti juba klubitreeningud. Kehalise kasvatuse tundide asemel siis üldfüüsilise treeningu tunnid. Lisaks mõne õppeaine ( laulmise, tööõpetus jne.) mahu vähendamise arvelt lisaks mõned jäähoki taktika/teoreetilised tunnid .
küsin siis12. märts 2014, 10:51
Kus selline kool asuma hakkab, on ta juba valmisehitatud või ootab nurgakivi?
Mitu Eurot on linna selle (ja järgmise) aasta eelarves ette nähtud uue kooli rajamiseks ning kui palju tegevuskuludeks?
Kui saaks vastused siis saaks ka teada kas tegu trikiga või mitte.
Mupo12. märts 2014, 10:50
Ullikesed kes veel pole mõistnud: savikas ei tee midagi ilma, et jääda võimule Tallinnas. Edgari mõttekaaslane Ilves kiidab vaid takka.
Ott12. märts 2014, 10:11
Ei tule sellest head, ei saagi tulla...
TSIKi12. märts 2014, 10:08
vilistlasena olen kahel käel spordikooli loomise poolt. Küllap ka treenereid jätkub, nii koolile kui klubidesse, peaasi, kui palka töö eest makstakse. Pean oluliseks laste ja noorte sportimisvõimaluste avardamist ja arendamist. Eriti viimaste suurvõistluste tulemuste taustal. Edu!
hm12. märts 2014, 09:49
Mida teevad edasi need klubid,kust osad treenerid ära lähevad? Jäävad virelema, panevad uksed kinni?
Kui see jääb ainukeseks spordikooliks Tallinnas, siis tekib ebavõrdne seis klubide suhtes. Ei ole see midagi nii ilus kui pealt paistab.Miks ei ole ülejäänud tööle pühendunud treenerid väärt garantiisid, mida spordikooli omadele pakutakse?