Michael Johnson ahistamas Pittsburgh Steelersi mängujuht Ben RoethlisbergeritFoto: Reuters/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
12. märts 2014, 00:28

TEHTUD: Hundi konkurent lahkus Bengalsist, eestlast ootab ees rohkem mänguaega (1)

Cincinnati Bengalsi äärekaitsja Michael Johnson on sõlminud 31 miljoni euro suuruse nelja-aastase lepingu Tampa Bay Bucaneersi meeskonnaga, kirjutab ESPN. Margus Hundile peaks tuleval hooajal jaguma rohkem mänguaega.

Täna avanes Ameerika jalgpalli profiliigas NFL vabaagentide turg. See tähendab, et mängijad, kelle lepingud oma koduklubide juures said selle aastaga läbi, võisid endale leida uue kosilase. Otsa sai ka Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengalsi ühe nimekaima kaitsemängija Michael Johnsoni kontraht ning mees otsustas Ohio tolmu jalgelt pühkida ning siirduda Florida päikse kätte.

Johnsoni lahkumisest räägiti juba eelmise hooaja eel, ent Bengals lootis meest natukene väiksema palga eest siiski endale hoida. Arvestades, et kaitsjal jäi selja taha üks karjääri parimaid aastaid, kus ta tõmbas palliga vastase maha 56 korral ning tegi ka ühelt vaheltlõike, siis oli see aga üpris ebatõenäoline tulemus ning mees lahkuski esimesel võimalusel Tampa Bay ridadesse.

Mida tähendab see aga Margus Hundi jaoks? Halvimal juhul mitte midagi, sest Johnsoni üks varumehi Robert Geathers jättis eelmise hooaja vigastuse tõttu sisuliselt vahele, ent on sel sügisel taas valmis võitlusesse asuma, mis jätaks meie mehe tugevusjärjestuses ikka peamiselt statistipositsioonile.

Tõenäolisemalt ootab Hunti ees aga märgatavalt kasvanud mänguaeg. Eelmise kaitsetreeneri Mike Zimmeri lahkumisel ohjad üle võtnud Paul Guenther on lubanud, et kaitseliinis kasutatakse tuleval hooajal palju rohkem erinevaid kombinatsioone ning märgatav osa on neis mängida ka Hundil, kes võitleb koha eest päikese all teiste äärekaitsjate Geathersi, Wallace Gilberry ja Carlos Dunlapiga.

Just GIlberry'st oodatakse esmahooga Johnsoni koha täitjat ning mehe sõnul on Bengalsi hinnatud kaitseliin valmis tekkinud augu lappimiseks: „Robert, Carlos, mina ja Margus – me oleme kõik võimelised seda tööd tegema, isegi kui keegi väidab, et me pole," ütles mees klubi kodulehele.

Bengalsi mängijad on hetkel hooaegadevahelisel puhkusel ning treeninglaagrisse kogunetakse taas 21. aprillil.