Kairit LeiboldFoto: Hannes Namsing, Eumedia
Pokker
12. märts 2014, 11:32

Eesti pokker sai esimese naistšempioni

Käimasolevate pokkeri Eesti meistrivõistluste kolmanda turniiri limit H.O.R.S.E. mänguformaadis võitis Eesti läbi aegade edukaim naismängija Kairit Leibold. Sellega tegi Leibold omamoodi ajalugu, olles nüüdsest esimene õrnemast soost mängija, kes saavutanud esikoha kõigile avatud Eesti meistrivõistluste turniiril nii live’is kui ka internetis.

Seni on naismängijad võitnud pokkeri Eesti meistritiitli vaid ainult naistele mõeldud turniiridel.

H.O.R.S.E. on asjatundjate hinnangul nende meistrivõistluste kõige keerulisem mänguformaat, mis nõuab üheaegselt viie erineva pokkerimängu (Texas Hold'em, Omaha Hi-Lo, Razz, 7-Card Stud ja 7-Card Stud Hi-Lo) valdamist. 150-eurose osalustasuga kahepäevasel turniiril lõi kaasa 52 mängijat, kellest finaali jõudis kaheksa parimat.

"Arutasime eelnevalt koos abikaasaga (Eesti edukamaid pokkerimängijaid Imre Leiboold - toim) läbi, kuidas kellegi vastu mängida ning mul oli juba hommikust peale tunne, et täna tuleb hea päev," kommenteeris 2145 eurot auhinnaraha teeninud Leibold rõõmsalt. "Finalistid olid kahtlemata tuntud tegijad, kuid armastan ka ise üsna tihti Razzi või Stud Hi-Lo'd mängida ning täiesti võimaik, et olin nendes mängudes mitmest konkurendist kogenum."

Leiboldile järgnesid Konstantin Gorbunov ja Priit Brikker, kes teenisid vastavalt 1400 ning 1035 eurot. Auhinnalistele kohtadele jõudsid ka möödunud aastal samal turniiril esikolmikusse tulnud mehed - neljakordne Eesti meistrivõistluste hõbemedalist Hanno Kerem oli seitsmes ning tiitlivõistlustel kolmel korral poodiumile jõudnud Revo Kink neljas. Avapäeva liider Raigo Vakra pidi leppima viienda kohaga.

Live-turniiridel üle 55 tuhande euro auhinnaraha teeninud Kairit Leibold võitis oma esimese meistritiitli möödunud aasta novembris toimunud online-pokkeri Eesti meistrivõistlustel, olles edukaim SNG-mänguformaadis. Tema abikaasa Imre on teeninud samuti kaks Eesti meistritiitlit.

Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) poolt koostöös Olympic Poker Clubiga läbiviidav pokkerifestival jätkub täna kell 16.00 algava Pot Limit Omaha finaaliga, kuhu pääses teisipäeval alustanud 99 mängijast seitse parimat. Kell 18.00 jagatakse kaardid välja tiitlivõistluste kalleimal, 500-eurose osalustasuga No Limit Hold'em 6-max turniiril.