KOOSTÖÖ: Michael Johnson ja Margus Hunt rabavad koos pikali vastaste mängujuhi. Tuleval hooajal eestlane enam Johnsoni abile loota ei saa. Foto: Reuters/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
13. märts 2014, 08:00

Margus Hundile tehti tee vabaks

Eelmisel aastal Cincinnati Bengalsi kaitseliinis 56 korral palliga vastase maha niitnud Michael Johnson pühib Ohio tolmu jalgadelt ning kolib Florida palmide alla miljoneid teenima. Margus Hundile peaks uudis tähendama rohkem mänguaega.

Täpselt pool aastat tagasi teatas Cincinnati Bengals, et meeskonna enim teeniva mängija ja kaitse tugitala Michael Johnsoni lepingut ei pikendata. Järgnenud kuudel said olukorra üle järele mõelda nii klubi kui ka mees ning kuigi äärekaitsjat üritati väiksema tasu peal meeskonda jääma keelitada, otsustas Johnson lahkuda Tampa Bay Buckaneersi juurde, kus ta aastapalgaks saab üle kuue miljoni euro.

Hunt esimene varumees

Margus Hundil oli nüüdseks juba eksmeeskonnakaaslasele kaasa öelda ainult rõõmsaid sõnu. "Hea meel ta üle, et sai hea lepingu ja sooja kohta, kus edasi mängida," kommenteeris meie mees kolleegi Floridasse kolimist.

Uudis peaks positiivne olema ka Hundi jaoks, sest põhikoosseisumehe lahkumisega tekib teistel mängijatel kohe võimalus oma oskusi näidata. "Oleks hea olnud, kui Michael oleks veel seal olnud, et koos tööd teha ja harjutada, aga eks see konkurents ole tihe nii või naa. Seega praegu küll ei saa rõõmust lakke hüpata," ei näinud eestlane aga liigseks juubeldamiseks põhjust.

Johnsoni täidetud koht ehk parem äärekaitsja on kaitseliini vast et kõige olulisem positsioon, sest just tema ülesanne on peale palliga jooksvate mängijate takistamise oma pikkade kätega kinni panna ka paremakäeliste mängujuhtide kõige magusam söödukoridor. Seega on sügisel alles oma teist aastat alustava Hundi asetamine otse Johnsoni asmele vähetõenäoline. Küll on mees aga kas parem- või vasakkaitsja esimene vahetusmees.

Puhkab veel ühe kuu

"Loodetavasti saan rohkem mänguaega. Praegu ma selle üle ei taha mõelda või muretseda, sest tööd on veel vaja teha," unistab ka eestlane ise, et teine hooaeg tuleb tema jaoks aktiivsem kui esimene.

Bengalsist on kahe hooaja vahel lahkunud palju tähtsaid või vähemtähtsaid inimesi ja seda nii platsilt kui ka küljejoonelt. Üks suuremaid kaotusi oli hinnatud kaitsekoordinaatori Mike Zimmeri lahkumine Minnesota Vikingsi tüüri juurde. Treenerikohused üle võtnud Paul Guenther on aga lubanud, et niipea, kui ta kaitseliini taas kokku saab, hakkab ta Hundi küsimusega personaalselt tegelema, sest meeskonnal on tuleval hooajal vaja temalt suuremat panust.

Hunt ei oska öelda, mis uuel juhendajal temaga kavas on, sest pärast jaanuaris divisjoni veerandfinaali kaotusega lõppenud hooaega pole tal treeneritega juttu olnud.

"Me peame alles 21. aprillil tagasi olema, eks siis saan temaga rääkida ja plaani paika panna," sõnab maarjamaalane.

Selles võib vast kindel olla, et eestlase edusamme on ka sel hooajal põnev jälgida.