Gerli Liinamäe. Foto: Aldo Luud
Talisport
14. märts 2014, 10:00

Liinamäe siht MMil: puhas kava (6)

Sofias toimuvad praegu iluuisutamise juunioride maailmameistrivõistlused ning kahel alal on Eesti uisutajate võistlus juba läbi, ainsa lootusena on jäänud üksiksõitja Gerli Liinamäe.

Neidude võistlus läheb lahti täna hommikul lühikavaga. Pärast jalavigastusest tingitud pikka pausi on Liinamäe saanud sel hooajal teha kuus võistlust ja MM tuleb seitsmes. "Läheme eelkõige kogemust saama. Võistlemiskogemust. Ennast teostama loomulikult ka," ütles Liinamäe treener Tiiu Valgemäe.

Punktidest-kohtadest ta võistluse eel rääkida ei soovinud.

"Liinal on üks ja selge eesmärk: sõita puhas kava. Ülejäänu on juba kohtunike otsustada," lausus treener.

Tema sõnul lubab hoolealuse jalg sooritada kõiki hüppeid ja Liinamäe kavas ongi kogu hüpetearsenal.

Sofia võistlusjääl pole kahjuks saadud harjutada, aga Valgemäe sõnul on kõik sportlased võrdses seisus.

Liinamäe teenis tänavustel Eesti meistrivõistlustel ligi 150 punkti, kuid treeneri sõnul ei saa seda summat rahvusvaheliste võistluste omadega võrrelda. Näiteks Põhjamaade meistrivõistlustel sai ta kokku 136 silma, aga esitus oli juhendaja hinnangul etemgi. "Tuleb teha oma sõitu, seda, mida oskad," võttis Valgemäe MM-retsepti kokku.

Noormeeste üksiksõidu lühikavas sai Daniil Zurav 40,84 punktiga 38 võistleja seas 36. koha. Jäätantsus olid Marina Elias-Denis Korelin 33,94 punktiga 28 paari seas 25ndad. Need tulemused vabakavale ei viinud.