Mercedese piloot Lewis Hamilton oli Austraalia Grand Prix reedeste vabatreeningute kiireim mees.Foto: PAUL CROCK
Vormel 1
14. märts 2014, 12:57

Hamiltoni esimene treeningsõit äpardus, aga mees oli ikkagi päeva kiireim

F1 2014. aasta hooaja MM-sarja esimese, pühapäeval Melbourne'is sõidetava Austraalia Grand Prix reedeste vabatreeningute kiireim mees oli Mercedese piloot Lewis Hamilton, kelle esimene treeningsõit totaalselt äpardus – mees sõidutati autorikke järel boksi tagasi motorolleri pakiraamil.

Õliindikaatori rikke tõttu esimese vabatreeningu juba esimesel kiirel ringil pooleli jätnud Hamiltonile järgnes kahe tänase vabatreeningu kokkuvõttes tiimikaaslane Nico Rosberg, kes oli britist 0,157 sekundit aeglasem. Kolmas oli Fernando Alonso (Ferrari) ja neljas valitsev maailmameister Sebastian Vettel (Red Bull).

Sakslase sedavõrd hea minek oli Red Bulli hooaja-eelseid probleeme arvestades kahtlemata (väike) üllatus. Järgnesid Jenson Button (McLaren), Daniel Ricciardo (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari) ja Valtteri Bottas (Williams).

"Tunde järgi ei olnud see ring teab mis hea. Mul on veel palju parandamisruumi ja võimalik leida mitmeid kohti, kust aega juurde võita," rääkis Hamilton. "Pole mingit vahet, kas oled treeningul edetabeli tipus või mitte. Põhiline on autotunnetuse hankimine. Esimesest vabatreeningust ilmajäämine oli suur tagasilöök, aga suutsime sellest kenasti kosuda."

Laupäeval sõidetakse Melbourne'is esmalt kolmas vabatreening ja seejärel juba kvalifikatsioon. Melbourne Grand Prix'le antakse pühapäeval start Eesti aja järgi kell 8 hommikul.