Vladimir Putin Foto: Alexei Nikolsky
Sotši 2014
14. märts 2014, 14:49

Putin: küll on tore, et paraolümpia jäi spordi- mitte poliitikasündmuseks (16)

Venemaa president Vladimir Putin korraldas Sotši paraolümpiamängude raames vastuvõtu Rahvusvahelise paraolümpiakomitee tähtsamatele tegelastele, kus avaldas kiitust, et paraolümpia jäi vaatamata pingelisele olukorrale Ukrainas ja Krimmis spordi- mitte poliitikasündmuseks.

Rahvusvaheline paraolümpiakomitee lubas siiski Ukrainal teatud poliitilise avalduse teha, kui leppis nende palvega saata avatseremooniale üksnes lipukandja. Kuigi Ukraina olukorra tõttu ei osalenud avatseremoonial ka mitmete välisriikide tähtsaid riigitegelasi, siis muus osas jäi paraolümpia väidetavalt tõepoolest suhteliselt apoliitiliseks ja see Putinile mõistagi meeldis.

"Tahaksin teid tänada, et paraolümpiamängudel hoiduti poliitikast ja et keerulised asajolud, millega te väga hästi kursis olete, ei avaldanud mängudele mingit mõju," rääkis Putin ja pidas mõistagi vajalikuks lisada:

"Samuti tahan teile kinnitada, et Venemaa ei olnud nende sündmuste algataja."

Paraolümpiamängud kuulutatakse lõppenuks 16. märtsil ehk samal päeval, kui Krimmis korraldatakse referendum Venemaaga liitumise küsimuses.