Tiiu Valgemäe kallistab Gerli LiinamäedFoto: ALDO LUUD
Talisport
14. märts 2014, 19:41

Liinamäe treener: Tase on väga kõrge, võib rahul olla!

Bulgaarias, Sofias toimuval iluuisutamise juunioride MMil sai Gerli Liinamäe täna kavas olnud lühikavas 42,65 punktiga 21. koha ja pääses esitama vabakava. Treener Tiiu Valgemäe sõnul sai eesmärk täidetud.

"Võrreldes aastataguse traumaga, kui meid vaevas trauma (2013. aastal vaevas teda jalavigastus - ML), võib rahul olla, sest võistluselt võistlusele käies on meie eesmärk puhtaid kavasid tehes edasi saada," sõnas Valgemäe.

Liinamäe tegi täna Valgemäe sõnul vaid ühe väikese vea, kuid kohtunikud otsustasid siiski vähem punkte anda. "Kava jäi kaskaadita, kuid ta tegi ilusa kolmese flipi. Punktide vähesus jäi muidugi natuke arusaamatuks, kuid neid annavad kohtunikud, mitte meie," ütles ta, tõdedes, et juuniorid hakkavad naistele peagi kandu näitama.

Esikolmiku moodustavad kolm venelannat: esimene on Jelena Radionova, kes kogus 66,90 punkti, teine on Serafima Sahhanovitš (64,75p) ja kolmas Jevgenija Medvedjeva (63,72p). "Vene tüdrukud on ikka klass omaette , neid on hea vaadata. Osavõtjaid on 42, seega tase on ikka väga kõrge," ütles Valgemäe.

Mis on vabakava eesmärk? "Kindlus tagasi saada, edasi töötada ja küll siis tulevad ka tulemused," ütles ta ning lubas, et kindlasti tuleb pühapäeval ka kõrgem koht.