Sebastian vettel pidi Austraalia Grand Prix kvalifikatsioonis leppima alles 13. kohaga.Foto: PAUL CROCK
Vormel 1
15. märts 2014, 09:47

Sebastian Vetteli põrumine pani Austraalia publiku rõkkama (9)

Vormel 1 2014. aasta hooaja MM-sarja esimese, pühapäeva hommikul Melbourne'i ringrajal sõidetava Austraallia Grand Prix ajasõidus pidi valitsev maailmameister Sebastian Vettel (Red Bull) leppima alles 13. kohaga. Austraalia publik parastas sakslast mõnuga.

Kui selgus, et Vettelil tuleb kvalifikatsiooni kolmandat osa - sinna pääsevad 10 paremat - kõrvalt vaadata, läks Melbourne'i ringraja tribüünidel lahti võimas rõõmutants. Austraallaste Vetteli-viha põhjuseid tasub otsida eelmistest aastatest, kui Red Bulli teiseks piloodiks oli austraallane Mark Webber, kes langes mitmel puhul sakslase nahaalsuse või meeskonnakorralduste ohvriks.

Kurikuulsaim ja värskeim neist juhtumitest on mullusel Malaisia Grand Prix'l juhtunu, kui liidrikohal sõitnud Webber viisakalt korraldustest - mitte rabeleda ja riskida - kinni pidas, aga teisena kulgenud Vettel vastupidiselt meeskonna käskudele gaasi põhja vajutas ja esikoha endale napsas. Võimalik, et just seetõttu otsustas Webber F1-karjääri lõpetada.

Vetteli poolt austraallastele valmistatud piinadel on aga potentsiaali jätkuda ka tänavu, sest Webberi asendajaks ehk Red Bulli teiseks piloodiks, kel on kohustus Vetteli huvides töötada (öelgu tiimiboss Christian Horner ükskõik mida), on noor austraallane Daniele Ricciardo.

Mida Vettel ise pärast tänast kvalifikatsiooni kostis? "Nüüd pole enam midagi parata, aga oleme pettunud - eile oli auto ju päris hea. Täna oli mul raskusi auto juhitavusega, mis on üleöö kaduma läinud. Peame selgusele jõudma, miks nii juhtus."

Austraalia GP start antakse pühapäeva hommikul Eesti aja järgi kell 8.