Karel Tammjärv kaotas suusatamise Eesti meistrivõistlustel 15 km klassikadistantsil Andrus Veerpalule 17,2 sekundiga.Foto: Mati Hiis
Talisport
15. märts 2014, 13:45

Hõbedamees Tammjärv: Andrus annab eeskuju tervele Eesti rahvale! (21)

Pärnumaal, Jõulumäe suusakeskuses peetud suusatamise Eesti meistrivõistluste meeste 15 km klassikadistantsil karjääri 25. Eesti meistritiitli võitnud Andrus Veerpalu järel teise koha saanud Karel Tammjärv kiitis kullavõitjat ja tõdes, et täna talle vastast ei leidnud.

"Andrusel oli distantsil Peeter Kümmeli näol hea seltsiline. Ise sain kellegagi koos suusatada vaid viimase ringi, mille sõitisin Raido Ränkeliga," sõnas Veerpalule 17,2 sekundiga kaotanud Tammjärv.

Kaotusele õigustusi – kuidas on võimalik, et Eesti koondislane jääb alla mehele, kes sõitis MK-tasemel viimati enam kui kolm aastat tagasi – Tammjärv aga ei otsinud ja tõdes, et Veerpalu lihtsalt ongi tugev ja võimas: "Andrus annab eeskuju tervele Eesti rahvale – esiteks, sest ta on 43aastasena nii heas füüsilises vormis ja teiseks, et ta tegeleb asjaga, mida armastab!"

Kas starti minnes kartsid, et Veerpalule alla jääd? "Kõigile võib kaotada, aga karta pole vaja. Nagu Eesti olukord Ukraina kriisi silmas pidades – paanikaks pole põhjust, aga asjaoludega tuleb arvestada.

Andrus oli enne võistlust sõnades väga tagasihoidlik, aga tegelikult on mees ju pidevalt tippsuusatamise juures. Trenni teeb ta ikka väga professionaalselt, mitte pühapäevasuusataja kombel.

Veerpalu ja Veikko Täär (Vanemuise teatri näitleja – toim) on Tehvandi suusaraja stammkunded. Kui hommikul vara Tehvandile minna, siis enamasti Veerpalu juba tiirutab seal," rääkis hõbedamees Tammjärv.