Mati Alaveri meelest võiks Andrus Veerpalu hakata treenima Eesti distantsimeeste rühma.Foto: Mati Hiis
Talisport
15. märts 2014, 14:09

Kelle treeneriks Veerpalu hakkab? Kas Eesti ja Kasahstan hakkavad lahingut lööma? (7)

Lõppenud talvel Kasahstani tippsuusataja Aleksei Poltoranini nõustaja ja suusatestijana töötanud Andrus Veerpalu peaks kasahhiga peagi tulevikuplaane arutama. Mati Alaver näeb Veerpalut aga Eesti koondise treeneriametis.

"Poltoraniniga jäi jutt, et kevadel räägime. See oleks mulle sobilik töö, kus saan oma kogemusi kasutada ja suusatamise juures olla," sõnas Veerpalu pärast Jõulumäel 15 km klassikadistantsil võidetud karjääri 25. Eesti meistritiitlit.

Poltoraniniga nägi lõppenud hooajal koostöö välja nii, et lisaks suuskade võistluskiirusel testimisele andis Veerpalu kasahhile ka nõuandeid ka treeningu kohta. "Ega ma ennast peale pressi, aga kui Aleksei huvi tundis, siis ikka rääkisin, mida olen teinud. Kas ma nüüd 100% tema treeneriks tahaksin hakata, ei julge öelda, sest vahepeal tahaks ikka kodus laste juures kah olla," rääkis Veerpalu.

Igatahes kui Poltoranin Veerpalule pakkumise teeb, võib järgneda lahing Kasahstani ja Eesti Suusaliidu vahel, sest siinsel suusaülemusel Mati Alaveril on Veerpalu jaoks roll valmis mõeldud. "Tänast sõitu vaadates veendusin taas: minu ettepanek on, et Andrus Veerpalu hakkaks alates kevadest Eesti distantsirühma treeneriks" sõnas Alaver.