Maicel UiboFoto: Tairo Lutter
Kergejõustik
17. märts 2014, 07:00

Uibo: pärast 1000 m jooksu olin surnud (1)

"Treener oli väga rahul, ta võib-olla ei oodanudki nii head sisehooaega, sest jaanuari alguses ei saanud ma reie tagakülje vigastuse tõttu teha seda, mida oli vaja teha," rääkis Maicel Uibo, kes teenis Albuquerque’is toimunud USA üliõpilasmeistrivõistlustel seitsmevõistluses hõbemedali Eesti alla 23aastaste rekordiga 6044 punkti.

Loomulikult valmistas etteaste Uibolegi rõõmu, tema senine tippmark paranes 69 punkti võrra. "Enne võistlust oli suur tahtmine 6000 ära teha," ütles ta. "Õnnestuski, see on rahuldav tulemus."

Uibo alustas mõlemat päeva isikliku rekordiga: 60 m jooksis 7,16 ja 60 m tõkkeid 8,25ga. "Toimus vähemalt mingi edasiminek, kuigi jalaprobleemid segasid. Siiani annab tagakülg natuke tunda. Aga kui võistluseks korralikult soojaks saan, pole midagi viga. Nüüd võisin täiega panna."

Kaugushüppes läks Uibol kirja 7.36. "Pärast suvist Moskva MMi olen täishooga teinud vaid kuus hüpet," märkis ta.

Kuulitõukes oli Uibo tulemus 13.77. "See on kõige libedam ring, mida ma näinud olen. Meil tõukasid neli meest pöördega ja kõik libisesid."

Nii kõrgus- kui ka teivashüppes oli Uibo parimate päevade tasemel, ületades vastavalt 2.12 ja 5.05. "Tänavu olen tellinud kolm uut teivast, hüppasin kõige jäigemaga, kuid lõpus jäi see ikka pehmeks," selgitas ta.

1000 m jooks oli Uibo sõnul eriti karm katsumus, ta piirdus isiklikust rekordist ligi kolm ja pool sekundit nõrgema ajaga 2.43,06.

"Konverentsi meistrivõistlustel läbisin distantsi 2.44ga ja see oli mu elu kõige kergem jooks," arutles Uibo. "Nüüd olin vaid sekundi jagu kiirem, kuid pärast etteastet olin päris surnud. Kurk muutus kiirelt karedaks ja kuivaks, veremaitse tuli suhu. Seda rääkisid ka teised mehed."

Võitjaks krooniti Curtis Beach 6190 punktiga.