Zlatan Ibrahimovic lõi Pariis Saint-Germaini 2:0 võidumängus Saint-Etienne'i üle mõlemad väravad.Foto: FRANCK FIFE
Jalgpall
17. märts 2014, 00:15

Zlatanilt taas duubel, aga Ronaldo ja Suarezi vastu saada pole tal lootustki (4)

Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigas Ligue 1 jätkab Pariis Saint-Germain kindlat marssi kuldmedali ja teise järjestikuse meistritiitli suunas. Täna alistati Zlatan Ibrahimovici kahest väravast 2:0 Saint-Etienne.

14. minutil Blaise Matuidi ja 41. minutil Edinson Cavani eeltöö väravaks realiseerinud Ibrahimovici nimel on nüüd meistrivõistluste 29 vooruga 25 väravat. Ligue 1 väravaküttide edetabelis teist kohta hoidvat Cavanit edestab Rootsi jalgpallur 11 tabamusega.

Ibrahimovic on tänavu oma koduklubi kasuks riigi meistrivõistlustel löönud täpselt sama palju väravaid kui Cristiano Ronaldo (Madridi Real) ja ühe võrra enam kui Luis Suarez (Liverpool), aga Kuldse Jalgpallisaapa võitmise šansid on Zlatani jaoks sisuliselt olematud.

Nimelt näeb Euroopa klubijalgpalli parimale väravakütile antava auhinna reglement ette, et Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) rahvusliigade edetabeli viies tipmises liigas löödud väravaid arvestatakse koefitsendiga 2,0, kohtadel 6.-21. asuvate liigade väravaid koefitsendiga 1,5 ning 21. positsioonist tagapool asuvates liigades (sh näiteks Eestis) löödud väravaid koefitsendiga 1,0.

Kuigi Prantsusmaa on traditsiooniliselt kuulunud koos Hispaania, Inglismaa, Saksamaa ja Itaaliaga Euroopa viie tugevama rahvusliiga sekka, siis viimaste aastate kehvad tulemused eurosarjades on nad langetanud UEFA rahvusliigade edetabelis kuuendale positsioonile, mis muudab Zlatani väravad Ronaldo ja Suarezi omadest märgatavalt vähemväärtuslikemaks.

Zlatan peaks Kuldse Jalgpallisaapa võitmiseks lööma koduliigas 33% rohkem väravaid kui Ronaldo või Suarez (või Madridi Atletico kasuks tänavu Hispaania kõrgliigas 22 väravat löönud Diego Costa, kes pingereas hetkel samuti Ibrahimovicist eespool), mis on sisuliselt võimatu.