Anett Kontaveit tõusis maailma edetabelis esimest korda 200 parema sekka ja pälvis kutse Miami tippturniirile.Foto: CARL COURT
Tennis
17. märts 2014, 10:14

VÕIMAS! Maailma 200 sekka tõusnud Anett Kontaveit pälvis kutse Miami tippturniirile! (3)

Eesti 18aastase tennisisti Anett Kontaveidi jaoks on alanud nädal murranguline – maailma edetabelis esimest korda 200 parema sekka tõusnu pälvis Miami WTA tippturniiri korraldajatelt erikutse ehk wild-card'i!

Nädala eest maailma edetabelis 201. kohal asetsenud Kontaveit on tänases pingereas kerkinud 196. positsioonile. Kaia Kanepi on tõusnud ühe koha võrra ja on tänase seisuga maailma 25. reket.

Mõlemad eestlannad osalevad ka täna algaval 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga Miami tippturniiril, mis on kategooria poolest kohe järgmises kastis pärast Suure Slämmi turniire.

Kontaveit kohtub avaringis maailma edetabeli 38. reketi, 19aastase ameeriklanna Madison Keys'iga. Võidu korral ootab teises ringis 31. asetatud Slovakkia valgepallur Daniele Hantuchova.

Kaia Kanepi kuulub samasse tabelikaheksandikku, kuhu Kontaveit, aga selleks, et eestlannad omavahel kohtuksid, peaks Kontaveit võitma kolm ja Kanepi kaks matši. Eesti esireket on sarnaselt ülejäänud 31 asetatud mängijale avaringis vaba. Teises kohtub ta matši Christina McHale (USA, WTA 57) - Jie Zheng (Hiina, WTA 54) võitjaga.