Tarmo Kink Kaposvari Rakoczi särgis.Foto: Erakogu
Jalgpall
17. märts 2014, 16:27

Video Tarmo Kingi võimsast pommlöögist a la Belgrad 2010!

Ungaris väravasoone leidnud Tarmo Kink: pean inimestele meelde tuletama, et mõistan endiselt väravaid lüüa! (7)

Kui poolteist nädalat tagasi peetud maavõistluses Gibraltariga mängis Eesti jalgpallikoondise ründaja Tarmo Kink kahvatult, siis kahes järgmises mängus koduklubi Kaposvari Rakoczi eest on ta Ungari kõrgliigas ilusa värava kõmmutanud. Kuidas vormi kiiret paranemist selgitada?

"Gibraltari vastu ei mänginud ma tõesti hästi," möönab Kink. "Tulin muru pealt keerulisele kunstmuruplatsile, pikk reis kah ja oli lihtsalt raske. Tunne oli kohe selline, nagu oleksin kinni või lukus. Kahju, et ei õnnestunud uuele peatreenerile end heast küljest näidata.

Ent mõtlesin kohe pärast Gibraltari-mängu enda jaoks selgeks, et see oli kõigest üks mäng ning halbu päevi tuleb ikka ette. Jalgpall ongi selline. Seda enam pean end nüüd klubis tõestama."

Ungari kõrgliigaklubi Kaposvari Rakoczi näol on Kink endale leidnud selleks kevadeks sobiva oaasi. Tabeli viimasel real asetsev ja väljakukkumisega võitlev klubi pakkus talle kolmekuulist lepingut, mis oli Kingi jaoks väga paslik variant.

"Pärast Györist lahkumist läks lepingu lõpetamine Varesega pikale. Sain dokumendid korda alles 20. jaanuariks, mil mitmed mu vastu huvi tundnud klubid olid juba meeskonnad komplekteerinud. Olid variandid Küproselt, Kreekast ja Poolast, aga neisse kohtadesse ei soovinud ma ise minna.

Lõpuks leidsin, et üks Kreeka klubi oleks siiski täitsa okei, aga tolleks hetkeks olid ka nemad juba koosseisu paika saanud. Palju variante polnud. Ungaris olin nõus ainult lühikese, hooaja lõpuni kestva lepinguga ja Kaposvari just sellist mulle pakkus. Midagi kaotada polnud ei minul ega neil."

Rumeenlasest peatreener Tibor Selymes on eestlase kõigis kolmes kevadringi mängus platsile usaldanud – esmalt vahetusest, kahes viimases matšis algkoosseisus – ning Kink lõi meeskonna ainsa värava nii 8. märtsil Ujpesti kui ka eile FC Puskase vastu. Mõlemad mängud lõppesid 1:1 viigiga.

"Mingit imerohtu ma söönud pole. Olen saanud mängida ja enesekindlust kasvatanud ning siis on loogiline, et platsil head asjad juhtuvad," sõnab Kink. Mänguaeg Kaposvaris garanteeritud pole, aga selge see, et väravaid löövat meest peatreener niisama pingile ei jäta.

Selymes kasutab Kinki alumise ründaja ehk Eestis räägitavas jalgpallikeeles nr10 positsioonil. "Minu lemmikuim koht. Pean küll päris palju musta tööd tegema, aga rünnakul on mul rohkesti tegutsemisvabadust," lausub Kink.

Seni kõik kolm kevadringi kohtumist viigistanud Kaposvari on liigatabelis 12 punktiga viimasel ehk 16. kohal. Päästev 14. koht on seitsme punkti kaugusel. Hooaeg Ungaris lõpeb 1. juunil ning Kink esialgu pikemaid plaane ei tee.

"Mul pole õrna aimugi, mis suvel juhtuma hakkab. Praegu on mul peas vaid üks eesmärk – palju ja hästi mängida. Eelmistel hooaegadel pole ma erinevatel põhjustel kuigi palju pildis olnud. Nüüd pean inimestele meelde tuletama, et Tarmo Kink on endiselt olemas ja mõistab väravaid lüüa!"

Laupäeval kohtub Rakoczi võõrsil seitsmendal kohal asetseva Budapesti Honvediga.